• Stațiunea din apropiere a îndemnat oamenii să fie atenți dacă se aventurează în afara pârtiilor – departe de pârtiile de schi pregătite.
  • Oficialii au declarat că o nouă avalanșă nu poate fi exclusă.
  • Doi frați au murit într-o avalanșă pe același ghețar în 2014.

Cel puțin cinci persoane au murit și o persoană este dată dispărută în urma unei avalanșe în Alpii francezi, scrie BBC. S-a întâmplat pe ghețarul Armancette, în apropiere de Mont Blanc, în sud-estul Franței, duminică la prânz. Viceprimarul orașului, Élisabeth Mollard, a confirmat decesele provocate de avalanșă și a declarat pentru postul de radio francez RTL că doi dintre cei care au murit erau ghizi turistici locali.

Alte câteva persoane rănite au fost transportate la spital. Avalanșa a fost cauzată de desprinderea unei plăci de zăpadă din vârful muntelui, potrivit lui Jean-Luc Mattel, un oficial al satului Contamines-Montjoie, situat în apropiere.

Echipelor de salvare montană li s-au alăturat câini de căutare și salvare, care au lucrat toată ziua pentru a încerca să ajungă la cei care au fost prinși. Se așteaptă ca luni să fie reluate căutările pentru persoana dispărută. Mattel a declarat că nivelul de risc de duminică dimineața era rezonabil”, iar ghizii, ambii localnici, aveau experiență mare. Se crede că toți cei din grup au fost la schi în backcountry – atunci când schiorii merg în zone nemarcate sau nepăzite.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Astăzi, suntem în doliu și este o mare tristețe în rândul tuturor alpiniștilor, prieteni ai Les Contamines, cei care au murit sunt oameni pe care îi cunoșteam și toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile lor”, a spus el.

Ministrul de interne al Franței, Gérald Darmanin, și președintele francez Emmanuel Macron și-au exprimat, de asemenea, condoleanțele. Înainte de incident, o stațiune de schi din apropiere, numită Les Contamines-Montjoie, a postat pe rețelele de socializare o înregistrare video în care se vedea un zid uriaș de zăpadă care cobora din Dômes de Miage, din care face parte ghețarul.

Citește și