Chitaristul trupei ABBA s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani

Chitaristul Lasse Wellander, care a cântat în total la 24 de înregistrări ale trupei ABBA, a murit vineri, scrie The Sun. Familia lui Lasse a împărtășit astăzi vestea sfâșietoare. Aceștia au scris într-o declarație pe Facebook: „Este cu o tristețe de nedescris că trebuie să anunțăm că iubitul nostru Lasse a adormit”.

Din spusele familiei, Lasse se îmbolnăvise recent de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer care s-a răspândit, iar la începutul zilei de vineri s-a stins din viață înconjurat de cei dragi lui.

Lasse a început să cânte la chitară în copilărie, în orașul său natal Nora, Suedia. În octombrie 1974, a început să înregistreze cu ABBA – alături de Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad. Au continuat să lanseze hituri precum Intermezzo No.1 și Crazy World.

Sursă: Facebook

Chitaristul a cântat peste 20 de piese ale trupei ABBA, inclusiv pe toate cele opt albume ale acesteia. De asemenea, a efectuat turnee cu grupul și a cântat în fața unor mulțimi masive de spectatori care au vândut toate biletele. În 2007, Wellander a lucrat la coloana sonoră a filmului de mare succes Mamma Mia!, cu actori precum Meryl Streep și Amanda Seyfried.

În ultimii ani, ABBA a lansat albumul Voyager. Reuniunea trupei i-a inclus pe toți cei patru membri legendari și au lansat 10 piese noi. Acesta a fost lansat în noiembrie 2021, Lasse contribuind la crearea lui.

Citește și

Exit mobile version