• A apărut o serie de meme-uri care au luat în derâdere faptul că două filme atât de diferite apar în aceeași zi.
  • În urma acestei tendințe virale, mii de fani și-au rezervat bilete pentru a vedea atât Barbie, cât și Oppenheimer în aceeași zi.
  • Ambele filme sunt nominalizate pentru cel mai bun film la premiile Oscar din 10 martie.

Actorul Cillian Murphy a declarat că fenomenul Barbenheimer de vara trecută a fost un moment minunat pentru cinematografie”. În urma acestei tendințe virale, mii de fani și-au rezervat bilete pentru a vedea atât Barbie, cât și Oppenheimer în aceeași zi.

A apărut după o serie de meme-uri care au luat în derâdere faptul că două filme atât de diferite din punct de vedere tonal au avut aceeași dată de lansare. Murphy a lăudat natura organică a acestei tendințe, adăugând că nu a fost vorba de nicio strategie de marketing concepută în mod uimitor”.

Întrebat de Katie Razzall, editorul de cultură și media de la BBC, dacă cele două filme s-au ajutat reciproc la box office, Murphy a răspuns: Da, au făcut-o. Și a fost un moment extraordinar pentru cinematografie. Cred că ambele sunt filme grozave care nu ar putea fi mai diferite. Și cred că a fost minunat că nu a fost nicio strategie de marketing uimitor de bine pusă la punct de către studio. Au fost oameni, știi, a fost internetul și oameni care au inventat această chestie cu Barbenheimer și, da, a fost un moment minunat pentru cinema.”

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Ambele filme, nominalizate pentru cel mai bun film la premiile Oscar

Barbie a încasat 1,44 miliarde de dolari în box office la nivel mondial, în timp ce Oppenheimer a obținut 956 de milioane de dolari. Ambele filme sunt nominalizate pentru cel mai bun film la premiile Oscar din 10 martie, dar Murphy a explicat că încearcă să nu lase ca zvonul premiilor să îi afecteze performanțele.

Știu că toată lumea spune asta, dar nu te apuci niciodată să faci un film gândindu-te la premii”, a spus el. Nu asta facem noi. Este imposibil să faci un film în acest fel. Dar, atunci când un film se conectează cu publicul așa cum a făcut-o acesta, într-un mod pe care niciunul dintre noi nu l-ar fi putut anticipa… este extrem de măgulitor și de umilitor și este minunat să vezi asta.”

Murphy este văzut ca fiind co-favorit la categoria actor principal, alături de Paul Giamatti din The Holdovers, dar spune că nu își petrece prea mult timp făcându-și griji pentru rezultat.

Sincer, nu mă gândesc la asta”, a spus el. Este un fel de energie irosită. Pur și simplu mă simt atât de încântat și umilit să fiu [menționat] în același suflu cu toți acești actori minunați.”

Citește și: