Cillian Murphy: „Fenomenul Barbenheimer de vara trecută a fost un moment minunat pentru cinematografie”

Actorul Cillian Murphy a declarat că fenomenul Barbenheimer de vara trecută a fost un moment minunat pentru cinematografie”. În urma acestei tendințe virale, mii de fani și-au rezervat bilete pentru a vedea atât Barbie, cât și Oppenheimer în aceeași zi.

A apărut după o serie de meme-uri care au luat în derâdere faptul că două filme atât de diferite din punct de vedere tonal au avut aceeași dată de lansare. Murphy a lăudat natura organică a acestei tendințe, adăugând că nu a fost vorba de nicio strategie de marketing concepută în mod uimitor”.

Întrebat de Katie Razzall, editorul de cultură și media de la BBC, dacă cele două filme s-au ajutat reciproc la box office, Murphy a răspuns: Da, au făcut-o. Și a fost un moment extraordinar pentru cinematografie. Cred că ambele sunt filme grozave care nu ar putea fi mai diferite. Și cred că a fost minunat că nu a fost nicio strategie de marketing uimitor de bine pusă la punct de către studio. Au fost oameni, știi, a fost internetul și oameni care au inventat această chestie cu Barbenheimer și, da, a fost un moment minunat pentru cinema.”

Ambele filme, nominalizate pentru cel mai bun film la premiile Oscar

Barbie a încasat 1,44 miliarde de dolari în box office la nivel mondial, în timp ce Oppenheimer a obținut 956 de milioane de dolari. Ambele filme sunt nominalizate pentru cel mai bun film la premiile Oscar din 10 martie, dar Murphy a explicat că încearcă să nu lase ca zvonul premiilor să îi afecteze performanțele.

Știu că toată lumea spune asta, dar nu te apuci niciodată să faci un film gândindu-te la premii”, a spus el. Nu asta facem noi. Este imposibil să faci un film în acest fel. Dar, atunci când un film se conectează cu publicul așa cum a făcut-o acesta, într-un mod pe care niciunul dintre noi nu l-ar fi putut anticipa… este extrem de măgulitor și de umilitor și este minunat să vezi asta.”

Murphy este văzut ca fiind co-favorit la categoria actor principal, alături de Paul Giamatti din The Holdovers, dar spune că nu își petrece prea mult timp făcându-și griji pentru rezultat.

Sincer, nu mă gândesc la asta”, a spus el. Este un fel de energie irosită. Pur și simplu mă simt atât de încântat și umilit să fiu [menționat] în același suflu cu toți acești actori minunați.”

Citește și:

Exit mobile version