• Carbone, grupul de restaurante newyorkez, se pregătește să deschidă un club privat la Hudson Yards.
  • Casa Cipriani a preluat un terminal de feribot Beaux Arts, reunind o comunitate eclectică care împărtășește plăcerile simple ale vieții”.
  • Apoi, există Aman și Casa Cruz, care se duelează pentru titlul de cele mai ostentativ de scumpe locații private din Manhattan.

Cei suficient de norocoși pentru a pune piciorul pe terasa de pe acoperișul noului sediu al Core Club din Manhattan pot trăi iluzia palpitantă de a putea ajunge dincolo de Fifth Avenue și de a atinge turnul aurit al clădirii Crown Building. Pentru o posibilă întâlnire nocturnă cu o Kardashian sau cu primarul Eric Adams – există Zero Bond, pe care un observator l-a numit un club de noapte cu o suprapunere de membri”. Casa Cipriani a preluat un terminal de feribot Beaux Arts restaurat în South Street Seaport, reunind o comunitate eclectică care împărtășește plăcerile simple ale vieții”, informează Financial Times.

Carbone, grupul de restaurante newyorkez, se pregătește să deschidă un club privat la Hudson Yards, care este un fel de club de lux izolat de restul orașului. San Vicente Bungalows, clubul privat de la Hollywood, este, de asemenea, în curs de amenajare.

Apoi, există Aman și Casa Cruz, care se duelează pentru titlul de cele mai ostentativ de scumpe locații private din Manhattan. La Aman, o ramură a hotelului cu un minim de 1.950 de dolari pe noapte care s-a deschis recent în Crown Building, se pare că apartenența costă 200.000 de dolari în avans și apoi 15.000 de dolari pe an.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

New York-ul iubește exclusivitatea

Toate acestea se înscriu în siajul Soho House, care numără acum 20 de ani la New York. Anul trecut a deschis The Ned NoMad, care, aparent, nu se opune creativității, dar care nu este la fel de explicit orientat către membrii din industriile creative ca nava-mamă. Core își trage, de asemenea, proveniența din epoca Bloomberg. Se reîmprospătează mutându-se într-un nou sediu cu patru etaje, de trei ori mai mare decât cel original din Midtown și care oferă de toate, de la o bucătărie de testare și săli de proiecție până la un centru de longevitate” care promite să împrospăteze pielea membrilor cu 10 ani.

Nu toată lumea este un fan. Mitchell Moss, urbanistul de la Universitatea din New York, consideră noile cluburi ca fiind produse secundare ale unei epoci de rate ale dobânzilor scăzute din punct de vedere istoric și le vede ca fiind antitetice față de viața de noapte cu spirit liber a orașului. În mod fundamental, există prea multă bogăție în New York, astfel încât aderarea la un club este o modalitate ușoară și lipsită de minte de a parca bani în speranța de a-ți îmbunătăți viața de noapte”, a răbufnit Moss.

Un zgârie-nori pe un bloc din New York

Cluburile tind să genereze alte cluburi. The Knickerbocker, de exemplu, a fost fondat în 1871 de către membrii dezamăgiți ai Union Club. JP Morgan s-a desprins în 1891 pentru a deschide Metropolitan Club, mai sus în centru. După Primul Război Mondial, numărul de membri a început să scadă, dar cluburile au șchiopătat.

Este imposibil să separăm cele mai noi culturi de pandemia COVID. Pe măsură ce restaurantele, cluburile de noapte, studiourile de spinning – și orice alt loc în care un newyorkez putea găsi contact uman – se închideau, cluburile private au apărut ca un fel de refugiu social. Exclusivitatea lor oferea cel puțin o iluzie de siguranță față de orașul înfricoșător de dincolo de zidurile lor.

Citește și: