• Legile stricte privind construcțiile au protejat Dațca de proiecte turistice care ar fi distrus farmecul ruinelor grecești care încă rezistă în peninsulă.
  • Dincolo de port, nouă sate mici sunt împrăștiate în peninsulă, cu trasee pe străduțe înguste care duc la atracția principală a zonei: ruinele din Knidos.
  • Unul dintre avantajele pe care ți le oferă o vacanță aici este calitatea ridicată a aerului din Dațca.

Nu mai știi unde să mai pleci în vacanță? Peninsula Dațca este încă neatinsă de om. Un paradis care pare că a fost uitat de timp și de lume, dar atrage turiștii cu peisajele sale naturale, păduri și golfuri.

O vacanță pe această peninsulă este ca o călătorie în timp. Legile stricte privind construcțiile au protejat Dațca de proiecte turistice care ar fi distrus farmecul ruinelor grecești care încă rezistă în peninsulă.

Atracțiile turistice sunt multe. Dincolo de port, nouă sate mici sunt împrăștiate în peninsulă, cu trasee pe străduțe înguste care duc la atracția principală a zonei: ruinele din Knidos, cândva un oraș grecesc. Situl istoric se află la capătul unui drum șerpuit ce străbate păduri de pini, dar și livezi de migdali.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

La 10 minute de mers cu mașina spre sud de centrul orașului Dațca, străzile înguste ale orașului vechi, cu magazinele, cafenelel și casele sale istorice din piatră, sunt mai mereu aglomerate.

După ce faci o plimbare pe malul apei din Dațca, cunoscută sub numele de Calea Iubirii, o să dai de Palaia Hotel, un loc liniștit, modern și sustenabil care păstrează foarte bine cultura tradițională a orașului.
Cazarea are și un restaurant deci nu trebuie să-ți faci griji de mâncare.

 În timpul zilei poți trece pe la magazinele locale din centru orașului unde găsești migdale, nuci, sub toate formele- crude, prăjite, sub forma de unt, făină sau halva. Batoanele cu migdale și miere sunt specialitatea locală.

Unul dintre avantajele pe care ți le oferă o vacanță aici este calitatea ridicată a aerului din Dațca.

Citește și: