• Șeful NATO spune că Rusia era a doua cea mai puternică armată din lume, însă acum Ucraina ar fi mai puternică.
  • Florin Jipa: Forțele ucrainene au reușit să se apropie și în anumite zone chiar să străpungă a doua linie de apărare în zona Zaporojie, dar acest lucru s-a întâmplat destul de târziu.
  • Rusia trimite întăriri în sud și prelungește programul de lucru din fabricile de armament la 24/24.

Ucraina ar putea străpunge liniile de apărare rusești până la finalul anului. Șeful NATO spune că Rusia era a doua cea mai puternică armată din lume, însă acum Ucraina ar fi mai puternică. Aceasta trimite întăriri în sud pentru a opri ofensiva ucraineană. Blinken și Odobescu au discutat despre drona căzută în România.

Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității: „În ultima perioadă forțele ucrainene au reușit să se apropie și în anumite zone chiar să străpungă a doua linie de apărare în zona Zaporojie, care este și cea mai fortificată, dar acest lucru s-a întâmplat destul de târziu”.

Ucraina are câștiguri tactice în Zaporojie și în apropiere de Bahmut, în timp ce serviciile de informații americane consideră că Ucraina poate străpunge principalele linii de apărare ruse până la finalul anului. Rusia trimite întăriri în sud și prelungește programul de lucru din fabricile de armament la 24/24.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

„Rusia nu va ceda foarte ușor aceste teritorii, mai ales că astăzi începe și votul în alegerile locale, atât în Rusia cât și în teritoriile cucerite. Să sperăm că armata ucraineană va primi un impuls de arme pentru a aduce aceste lupte. Să nu uităm, chiar președintele Zelenski s-a plâns că nu a primit toate armele, însă adevărul este că Ucraina a primit”, a mai adăugat Jipa.

Citește și: