• Marvel se confruntă cu reacții negative din partea artiștilor și a fanilor pentru secvența de deschidere generată de AI pentru noul său serial, Secret Invasion.
  • „Am mai spus-o înainte, dar o voi spune din nou – chiar am trecut de la Spiderverse, care celebrează arta și artiștii, la Secret Invasion, care ne scuipă în față”, a scris o persoană pe Twitter.
  • „Aceasta este sarea pusă pe rănile tuturor artiștilor și scenariștilor aflați în grevă WGA”, a scris pe Twitter Jon Lam, un artist de storyboard.

Marvel se confruntă cu reacții negative atât din partea artiștilor, cât și a fanilor, în legătură cu scena de început generată de A.I. pentru noul său serial Disney+, Secret Invasion, scrie The Independent.

Serialul îi urmărește pe Nick Fury, fondatorul Răzbunătorilor, interpretat de Samuel L. Jackson, și pe aliații săi, în timp ce aceștia încearcă să contracareze o invazie a unor metamorfi extratereștri, Skrulls pe Pământ. Producătorul executiv Ali Selim a confirmat pentru Polygon miercuri, în ziua lansării serialului, că secvența de deschidere a serialului Secret Invasion a fost creată cu ajutorul inteligenței artificiale.

El a spus că este de părere că această decizie a contribuit la jocul temelor din serial: Când am contactat furnizorii de inteligență artificială, asta a fost o parte din ea – a venit direct din identitatea lumii Skrull, care își schimbă forma și care se transformă, știi? Cine a făcut asta? Cine este asta?”

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Selim a mai explicat: Vorbeam despre idei, teme și cuvinte, iar apoi computerul pleca și făcea ceva”. Cu toate acestea, multe persoane au reacționat negativ la această secvență, susținând că utilizarea inteligenței artificiale răpește munca artiștilor adevărați.

Aceasta este sarea pusă pe rănile tuturor artiștilor și scenariștilor aflați în grevă WGA”, a scris pe Twitter Jon Lam, un artist de storyboard.

Am mai spus-o înainte, dar o voi spune din nou – chiar am trecut de la Spiderverse care celebrează artele și artiștii la Secret Invasion care ne scuipă în față”, a scris o altă persoană, comparând noul serial cu franciza cinematografică animată Spider-Man a Marvel, care a necesitat munca a 140 de animatori.

Într-un interviu recent, Jackson a vorbit despre perspectiva ca imaginea sa să fie recreată digital în filme care folosesc tehnologia CGI după moartea sa. De când sunt în universul Marvel, de fiecare dată când îți schimbi costumul într-un film Marvel, te scanează”, a dezvăluit el.

Citește și: