• Sherman, împreună cu regretatul său frate Robert, a câștigat două premii Oscar pentru succesul din 1964 al lui Walt Disney, Mary Poppins.
  • „Generații de spectatori de film și de oaspeți ai parcurilor tematice au fost introduși în lumea Disney prin intermediul melodiilor magnifice și atemporale ale fraților Sherman”.
  • Walt Disney Co. a anunțat că Sherman a murit sâmbătă într-un spital din Los Angeles din cauza unei boli legate de vârstă.

Richard Sherman, jumătate din prolifica și premianta pereche de frați care a contribuit la formarea a milioane de copilării prin compunerea cântecelor memorabile pentru Mary Poppins, Cartea Junglei și Chitty Chitty Bang Bang – precum și a celei mai difuzate melodii de pe Pământ, It’s a Small World (After All) – a murit. Avea 95 de ani, conform The Guardian.

Sherman, împreună cu regretatul său frate Robert, a câștigat două premii Oscar pentru succesul din 1964 al lui Walt Disney, Mary Poppins – cea mai bună coloană sonoră și cel mai bun cântec, Chim Chim Cher-ee. De asemenea, au primit un premiu Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră pentru film sau televiziune. Robert Sherman a murit la Londra, la vârsta de 86 de ani, în 2012.

Walt Disney Co. a anunțat că Sherman a murit sâmbătă într-un spital din Los Angeles din cauza unei boli legate de vârstă. „Generații de spectatori de film și de oaspeți ai parcurilor tematice au fost introduși în lumea Disney prin intermediul melodiilor magnifice și atemporale ale fraților Sherman. Chiar și astăzi, munca duo-ului rămâne vocea lirică prin excelență a lui Walt Disney”, a declarat compania într-un memoriu postat pe site-ul său.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL

Sutele lor de credite în calitate de textier și compozitor comun includ, de asemenea, filmele Winnie the Pooh, The Slipper and the Rose, Snoopy Come Home, Charlotte’s Web și The Magic of Lassie. Printre musicalurile lor de pe Broadway se numără Over Here! din 1974 și montările Mary Poppins și Chitty Chitty Bang Bang de la mijlocul anilor 2000.

„Ceva bun se întâmplă când stăm împreună și lucrăm”, a declarat Richard Sherman pentru The Associated Press într-un interviu comun din 2005. „Am făcut-o toată viața noastră. Practic, încă din facultate lucrăm împreună”.

Printre premiile lor se numără 23 de albume de aur și platină și o stea pe Hollywood Walk of Fame. Au devenit singurii americani care au câștigat vreodată premiul întâi la festivalul de film de la Moscova pentru Tom Sawyer în 1973 și au fost incluși în Songwriters’ Hall of Fame în 2005.

Președintele George W Bush le-a acordat Medalia Națională a Artelor în 2008, lăudându-i pentru muzica care „a contribuit la aducerea de bucurie pentru milioane de oameni”.

Familia Sherman a început un parteneriat de un deceniu cu Disney în anii 1960, după ce a scris cântece pop de succes precum Tall Paul pentru fosta șoarechetă Annette Funicello și You’re Sixteen, înregistrat mai târziu de Ringo Starr.

Au scris peste 150 de cântece la Disney, inclusiv coloanele sonore pentru filme precum The Sword and the Stone, The Parent Trap, Bedknobs and Broomsticks, The Jungle Book, The Aristocrats și The Tigger Movie.

Se crede că It’s a Small World – care însoțește vizitatorii la plimbarea cu barca din parcurile tematice Disney cântată de păpuși animatronice reprezentând culturi ale lumii – este considerată a fi cea mai interpretată compoziție din lume. A debutat pentru prima dată la plimbarea din pavilionul Expoziției Mondiale de la New York din 1964-65.

Lui Richard Sherman îi supraviețuiesc soția sa, Elizabeth, și cei doi copii ai lor: Gregory și Victoria. De asemenea, îi supraviețuiește o fiică, Lynda, dintr-o căsătorie anterioară. O înmormântare privată va avea loc vineri; Disney a declarat că un serviciu de celebrare a vieții va fi anunțat ulterior.

Deși au fost înstrăinați timp de mai mulți ani, frații au evitat în mare măsură rivalitatea. Când a fost întrebat despre asta, Richard Sherman a fost filozofic, emoționant și glumeț în același timp – la fel ca și trunchiul de cântece pe care le-a scris împreună cu fratele său.

„Suntem oameni. Avem slăbiciuni și puncte slabe. Dar ne iubim foarte mult, ne respectăm unul pe celălalt”, a spus el. „Sunt fericit că este un tip de succes. Asta mă face pe mine un tip de succes”.

Citește și