• Doar 20% din deşeuri sunt reciclate la Festivalul Coachella.
  • Cea mai nocivă este deplasarea publicului, a artiştilor şi a angajaţilor.
  • Spectatorii merg 3 ore cu mașina până la Festivalul Coachella.

Astăzi începe al doilea weekend de Coachella. Dincolo de concerte, petreceri și apariții ale celebrităților, există și o parte întunecată a festivalurilor de acest gen, relatează AFP, citează g4media.ro.

Scenele muzicale avangardiste adună sute de mii de spectatori în mijlocul deșertului californian, însă deşeurile şi amprenta de carbon sunt o provocare pentru marile festivaluri. Doar 20% din deşeuri sunt reciclate la Coachella. Asta arată un studiu al oraşului american Indio, unde are loc festivalul. Pe lângă cantităţile enorme de deşeuri, pe lângă paharele de plastic răspândite pe jos şi munţii de sticle de apă aruncate la sfârşitul fiecărei zile, instalaţiile de lumină şi sunet consumă multă energie. Cea mai nocivă este deplasarea publicului, a artiştilor şi a angajaţilor. Din acest punct de vedere, Coachella este un exemplu rău: festivalul se desfăşoară într-un loc îndepărtat, la trei ore de mers cu maşina de Los Angeles.

Ce eforturi face Coachella pentru mediu?

Coachella a lansat o iniţiativă care încurajează folosirea în comun a maşinilor. Festivalul Coachella îi recompensează pe festivalierii care sosesc în grupuri. Ediţia din 2023 de Coachella se desfăşoară între 14-16 aprilie şi 21-23 aprilie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Eforturi se fac la festival. Coachella a lansat o iniţiativă care încurajează folosirea în comun a maşinilor şi îi recompensează pe festivalierii care sosesc în grupuri. Însă, în ciuda acestui fapt, câmpurile din jur sunt transformate în parcări și generează blocaje uriașe, iar cel mai mare efort se concentrează pe vânzarea de băuturi în cutii de aluminiu în loc de ambalaje de plastic. În plus, organizatorii au instalat ţâşnitori pe întreaga zonă ocupată de festival. Totuși, mii de sticle de plastic cu apă continuă să fie oferite în faţa scenelor pentru evitarea riscului de deshidratare sub soarele arzător, iar multe cocktailuri sunt, de asemenea, servite în pahare de plastic.

Citește și