• Averea netă a lui Taylor Swift este acum de 1,1 miliarde de dolari, potrivit unei analize Bloomberg News.
  • Vedeta pop este o compozitoare prolifică, care a strâns o avere semnificativă de-a lungul carierei sale.
  • Iată cum Swift câștigă și cheltuiește averea ei incredibilă, de la proprietăți imobiliare până la donații caritabile.

La 15 ani, a fost cea mai tânără compozitoare care a semnat vreodată cu Sony. Ea are acum 14 premii Grammy pe raftul ei, mai multe turnee sub centură, o listă nesfârșită de melodii și albume de top și o bază de fani îndrăgiți care s-au autodenumit „Swifties”. Un astfel de succes o face pe Swift una dintre cele mai bine plătite celebrități din lume și una dintre cele mai bogate cântărețe, scrie Business Insider.

Potrivit unei analize Bloomberg News publicată în ajunul relansării albumului ei „1989”, acum ea și-a construit oficial un imperiu de un miliard de dolari. Bloomberg pune valoarea netă actuală a lui Swift la 1,1 miliarde de dolari, datorită turneului său masiv Eras Tour și a filmului său. Vine după ce Forbes a estimat că Swift avea o avere netă de peste 740 de milioane de dolari în iulie.

Swift a fost strategică și generoasă cu banii ei, investind într-un portofoliu extins de imobiliare de 84 de milioane de dolari și adesea donându-i cauzelor pe care le sprijină și persoanelor aflate în nevoie.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Cum își cheltuie Taylor Swift averea?

Swift este una dintre puținele persoane care a ajuns la statutul de miliardar aproape exclusiv din muzica și spectacolele ei. Averea ei constă în principal din discografia ei extinsă, cinci case și câștiguri din oferte de streaming, vânzări de muzică, bilete la concert, potrivit Bloomberg. Reprezentanții Swift nu au răspuns imediat solicitării de comentarii a Insider cu privire la estimare.

Turneul Eras la nivel mondial a fost o senzație. Este pe cale să facă istorie ca turneul cu cele mai mari încasări din toate timpurile și primul turneu care să încaseze peste 1 miliard de dolari. De când a făcut turnee în 56 de date în SUA și Mexic, între martie și august 2023, a generat 780 de milioane de dolari, potrivit Forbes. De asemenea, a adăugat 4,3 miliarde de dolari numai la produsul intern brut al Americii, potrivit Bloomberg Economics. Se preconizează că va avea un efect similar asupra Americii de Sud, Asia, Australia și Europa atunci când va face un turneu în acele teritorii la sfârșitul anului 2023 și pe tot parcursul anului 2024.

Potrivit Puck News, Disney a plătit peste 75 de milioane de dolari pentru drepturile exclusive de a reda „Taylor Swift: The Eras Tour (Versiunea lui Taylor)” pe Disney+ la nivel mondial începând cu 15 martie.

Forbes a estimat că merch-ul personalizat – pe care îl vinde la un preț mediu de 80 de dolari – ar putea adăuga venituri estimate la 87 de milioane de dolari la averea ei.

Noua versiune a albumului „Red” a fost unul dintre cele mai vândute albume ale anului, iar „Fearless (Versiunea lui Taylor)” a ocupat primul loc în topuri când a fost lansat.

Taylor Swift face acte de caritate

La cea de-a 24-a aniversare, ea a donat 100.000 de dolari Simfoniei din Nashville, potrivit People. A strâns, de asemenea, 750.000 de dolari printr-un concert Speak Now Help Now pentru victimele tornadelor din sudul SUA în 2011.

Ea a făcut o donație considerabilă rețelei Arizona Food Bank Network când a început turneul în Glendale, Arizona și a făcut același lucru în Las Vegas, Nevada și Detroit, Michigan.

Citește și