• Jeff Bezos, al doilea cel mai bogat om din lume, absentează notabil de la evenimentele comunitare în suburbia de lux Hunts Point din Seattle.
  • Locuitorii observă lipsa sa de la activități precum Cleanup Day, în timp ce alți miliardari din zonă se implică activ în comunitate.
  • Cu toate că Bezos a făcut achiziții imobiliare semnificative în Hunts Point, el se mută la Miami, lăsând o impresie de distanțare în comunitatea strâns legată.

În fiecare primăvară, locuitorii din Hunts Point, o comunitate exclusivistă din suburbiile Seattle-ului, se adună pentru Cleanup Day, o zi dedicată serviciului comunitar. Hedge-fund manageri, titani ai tehnologiei și avocați de top se alătură pentru a planta copaci, a îndepărta buruienile și a face curat. Totuși, un nume notabil lipsește: Jeff Bezos, fondatorul Amazon și al doilea cel mai bogat om din lume, scrie Business Insider.

Hunts Point, cu mai puțin de 400 de locuitori, este o enclavă de lux unde locuiesc numeroși miliardari, inclusiv fostul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, și cofondatorul Costco, James Sinegal. În 2019, Bezos s-a alăturat comunității, cumpărând o proprietate de 37,5 milioane de dolari, alături de alte trei case pentru personalul său.

Cu toate acestea, pe parcursul celor patru ani petrecuți în această comunitate exclusivistă, Bezos a lăsat o impresie marcată mai degrabă prin absența sa la evenimente comunitare precum Cleanup Day și petrecerile de Ziua Independenței. Acest comportament a fost remarcabil într-o comunitate strâns legată, unde alți miliardari precum Steve Ballmer se implică activ și sunt accesibili.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Chiar și atunci când personalul său este prezent în comunitate, Bezos însuși este rar văzut. Locuitorii au observat închiderea constantă a porților de la reședința sa și absența sa la evenimente locale, inclusiv la activitățile de strângere de fonduri pentru organizații caritabile locale.

Cu toate acestea, prezența securității extinse a lui Bezos a fost simțită de comunitate. Chiar și cu toate beneficiile aduse, aceasta a adus și complicații, cu gărzi de securitate care au sunat la poliție pentru a raporta persoane suspecte, care s-au dovedit a fi angajați sau contractori ai altor rezidenți bogați.

Recent, Bezos a anunțat că își va face din Miami reședința principală, părăsind zona Seattle-ului. În ciuda absenței sale notabile, Bezos a lăsat o amprentă financiară semnificativă în comunitate prin achizițiile sale imobiliare. Cu toate acestea, reacția comunității față de absența sa la evenimentele locale și interacțiunile reduse indică faptul că, în ciuda imenselor sale resurse financiare, Bezos nu a reușit să devină o prezență semnificativă în inima comunității Hunts Point.

Citește și