• Dune a primit în mare parte recenzii foarte bune din partea criticilor.
  • Dune: Part One a obținut 10 nominalizări la Oscar.
  • Cel de-al doilea film și-a extins distribuția și i-a primit pe Florence Pugh și Austin Butler.

Cea de-a doua parte a filmului epic SF, Dune, a primit în mare parte recenzii foarte bune din partea criticilor. Mult-așteptata continuare a fost inițial programată să aibă premiera în toamna anului trecut, dar a fost amânată din cauza grevei actorilor, scrie BBC.

Cu Timothée Chalamet și Zendaya în rolurile principale, așteptările pentru cea de-a doua parte a poveștii erau mari după succesul înregistrat de Dune: Prima parte, în 2021.

The Independent a acordat cinci stele noului film și a spus că este „ca niciun alt blockbuster existent”. Criticul Clarisse Loughrey a adăugat că filmul a fost „răsplata supremă a marelui pariu din 2021, când regizorul Denis Villeneuve a ales să adapteze jumătate din romanul SF fundamental al lui Frank Herbert, fără nicio garanție că se va face vreodată o continuare”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dune: Part One a obținut 10 nominalizări la Oscar și a câștigat peste 400 de milioane de dolari la nivel global în box office. David Fear de la Rolling Stone a declarat că cel de-al doilea film, care durează aproape trei ore, este „cum arată o adevărată epopee SF” și este „mai mare, mai îndrăzneț și mai bun decât prima parte”.

Recenzia din The Hollywood Reporter a remarcat interpretarea lui Chalamet și a remarcat că acesta „renunță la inocența copilăroasă din primul film pentru un personaj mai întunecat și mai complicat”.

Criticul Peter Bradshaw a felicitat, de asemenea, directorul de imagine Greig Fraser, designerul de producție Patrice Vermette și compozitorul Hans Zimmer pentru că „ne-au arătat o întreagă lume creată, un univers distinct și acum inconfundabil, care va fi probabil foarte mult imitat”.

Cel de-al doilea film și-a extins distribuția și i-a primit pe Florence Pugh și Austin Butler, pe care Empire l-a numit „MVP [most valuable player] al noilor veniți”.

Citește și