• Contraceptivele gratuite nu vor mai fi distribuite la turneele Oliviei Rodrigo în America de Nord.
  • Un fond de avorturi a declarat pentru Variety că decizia a fost transmisă de echipa de conducere a lui Rodrigo.
  • Urmează distribuirea de pastile Plan B la spectacolul cântăreței din Missouri, unde avorturile sunt ilegale.

Restul turneului „Guts” al Oliviei Rodrigo nu va mai include grupuri de oameni ce susțin drepturile reproductive care să distribuie gratuit contraceptive de urgență, lubrifiant și prezervative, în urma atenției larg răspândite din mass-media aduse la concertul ei recent din Missouri, scrie Business Insider.

Starul pop, câștigătoare de premii Grammy , care a colaborat cu Rețeaua Națională a Fondurilor pentru Avort (NNAF) pentru cel mai recent turneu al ei, a permis grupurilor locale de drepturi să amenajeze cabine de distribuire a măsurilor contraceptive.

Cu toate acestea, după ce știrile despre pastilele gratuite de a doua zi pe care Missouri Abortion Fund le-a distribuit la spectacolul ei din St. Louis au devenit virale săptămâna aceasta , echipa de conducere a cântăreței a cerut ca viitoarele grupuri pentru drepturile reproducerii să se abțină din a oferi contraceptive de urgență la concertele viitoare.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Jade Hurley, managerul de comunicații al DC Abortion Fund, a transmis că tabăra lui Rodrigo a spus NNAF că ar prefera ca lubrifiantele, prezervativele și contraceptivele să nu mai fie distribuite deoarece „copiii sunt prezenți la concerte”.

Mai mulți reprezentanți ai altor grupuri de drepturi au confirmat, de asemenea, vestea lui Jezabel . Vorbind cu presa, Destini Spaeth, președintele Prairie Abortion Fund, care a participat vineri seară la oprirea lui Rodrigo în Minnesota, a spus că au sute de cutii de contracepție de urgență gata de distribuit, dar nu mai pot face acest lucru.

Citește și