• Pompierii au avut nevoie de multe ore pentru a controla incendiul.
  • Cauza incendiului nu este încă cunoscută.
  • Incendiul a izbucnit la 24 de ore după ce compania de producție a terminat de filmat serialul Ramadan.

Studioul Al-Ahram din Egipt, care este unul dintre cele mai vechi din lume, a fost distrus într-un incendiu, scrie BBC. Pompierii au avut nevoie de multe ore pentru a controla incendiul și mai multe clădiri din apropierea studioului din districtul Giza din Cairo au trebuit să fie evacuate.

Serviciile de urgență au tratat oamenii la fața locului pentru inhalarea de fum. Cauza incendiului nu este încă cunoscută. Studioul a fost fondat în 1944. Mai multe filme și seriale TV au fost produse acolo și difuzate în lume. Studioul conținea trei scene de producție, o sală de proiecție și o suită de echipamente pentru montaj.

Prim-ministrul Mostafa Madbouly a vizitat locul împreună cu alți oficiali pentru a evalua pagubele. Potrivit presei locale, incendiul a izbucnit la 24 de ore după ce compania de producție a terminat de filmat serialul Ramadan.

Recomandări

IRANUL ATACĂ ISRAELUL
INCENDIU PUTERNIC ÎN BUCUREȘTI
CUM A INVENTAT ZUCKERBERG „POKE”?
BILLIE ȘI LANA AU CÂNTAT LA COACHELLA
PREDOIU INTRĂ ÎN CURSA PENTRU COTROCENI
FLYFREE ZBOARĂ CU 16 ELICE

AFP relatează că locuitorii din clădirile învecinate încă dormeau pe pământ pe străzile din apropiere în zorii zilei de sâmbătă. Incendiul a afectat fațadele a șapte clădiri. Într-o declarație raportată de Arab News, premierul anunțat despăgubiri pentru familiile afectate.

Citește și