• Earl Spencer, a declarat că atenția presei la care a fost supusă sora sa a fost „mai periculoasă” decât cea din jurul actualei Prințese de Wales.
  • Într-un interviu el a mai spus că este îngrijorat și de „ce s-a întâmplat cu adevărat”, pe fondul teoriilor conspirației despre Catherine.
  • Contele Spencer a dezvăluit, de asemenea, că el și surorile sale au suferit pedepse violente acasă în copilărie.

Fratele prințesei Diana, Earl Spencer, a declarat că atenția presei la care a fost supusă sora sa a fost „mai periculoasă” decât cea din jurul actualei Prințese de Wales, scrie BBC.

Într-un interviu care va fi difuzat duminică, el a mai spus că este îngrijorat și de „ce s-a întâmplat cu adevărat”, pe fondul teoriilor conspirației despre Catherine.

De asemenea, el a povestit în această săptămână despre violențele pe care el și sora sa le-au suferit acasă. Când erau copii, el și sora sa Diana au fost pedepsiți de o bonă în moduri „dureroase”, a spus el. Tocmai a scris o carte, „A Very Private School“, despre nivelurile șocante de violență și abuz sexual pe care le-a suferit în copilărie, când a fost trimis la internat la vârsta de opt ani.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Contele Spencer, unul dintre cei mai proeminenți aristocrați din țară, a declarat că „violența dăunătoare pentru copii” îi afectează pe aceștia, indiferent de familia în care se nasc. El este poate cel mai bine cunoscut pentru criticile sale la adresa presei după moartea surorii sale în 1997, când a ținut un discurs controversat la înmormântarea acesteia, promițând să-i protejeze pe William și Harry de genul de intruziune de care a avut parte mama lor.

Contele detestă acum să vorbească în mod special despre presiunile asupra celor doi nepoți ai săi și despre ruptura dintre ei. Dar, după săptămâni de speculații online cu privire la starea de sănătate a actualei Prințese de Wales, a fost întrebat dacă el crede că presiunile de astăzi sunt mai puternice.

El a afirmat că situația a fost mai riscantă pentru Diana, spunând: „Cred că era mai periculos pe vremea aceea. Cred că, dacă mă uit înapoi la ’97 și la moartea Dianei, cred că și asta a fost atât de șocant – circumstanțele morții ei au fost atât de șocante, încât a făcut ca industria care susține paparazzi să se gândească cu adevărat mai atent la ceea ce ar putea și ce nu ar putea face”, a spus el.

După săptămâni de teorii ale conspirației despre soția nepotului său, Catherine, Spencer a adăugat: „Îmi fac griji în legătură cu ce s-a întâmplat cu adevărat”.

Contele Spencer, fratele mai mic al Dianei, a povestit pe larg despre bătăile regulate și despre abuzul pe care spune că l-a suferit în copilărie din partea personalului de la școala Maidwell.

În cartea sa, el a afirmat că o membră a personalului a abuzat de el și de alți băieți în dormitorul lor și, de asemenea, că directorul de atunci al școlii, John Porch, i-a aplicat „bătăi brutale”.

Contele Spencer a dezvăluit, de asemenea, că el și surorile sale au suferit pedepse violente acasă în copilărie. El a spus că una dintre dădacele care avea grijă de el și de Diana, numită în cartea sa Nanny Forster, „obișnuia să ne lovească capetele împreună, dacă eram găsiți că am făcut ceva rău, evident fără știrea tatălui meu, dar doare cu adevărat”.

O altă bonă, care a avut grijă de surorile sale mai mari, dar nu și de Diana, a folosit laxative pentru a le pedepsi, a declarat el. „O altă dădacă îi pedepsea punându-le laxative, iar părinții mei nu-și dădeau seama de ce erau mereu bolnavi.”

Earl Spencer este în mod clar conștient de faptul că alți copii din toate categoriile sociale au suferit în tăcere mult prea des în acea perioadă.

Citește și