• Sir Elton John se simte „incredibil de recunoscător” pentru că a devenit câștigător EGOT.
  • EGOT reprezintă un grup de artiști care au câștigat un Emmy, un Oscar, un Grammy și un Tony.
  • Cântărețul nu a putut participa la ceremonie din cauza unei operații la genunchi.

Cântărețul Rocket Man a câștigat luni un premiu Emmy pentru „Outstanding Variety Special” pentru Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium, scrie Music News.

Premiul l-a transformat în cea de-a 19-a persoană care a intrat în clubul EGOT – un grup prestigios de artiști care au câștigat un Emmy, un Oscar, un Grammy și un Tony.

Reacționând la noul său statut, Elton a spus într-o declarație: „Sunt incredibil de recunoscător să mă alătur grupului incredibil de talentat de câștigători EGOT în această seară. Călătoria până la acest moment a fost plină de pasiune, dedicare și de sprijinul neclintit al fanilor mei din întreaga lume. Această seară este o mărturie a puterii artelor și a bucuriei pe care o aduce în viețile noastre. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut de-a lungul carierei mele.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În vârstă de 76 de ani, cântărețul nu a putut participa la ceremonia din Los Angeles din cauza unei recente operații la genunchi.

Din clubul EGOT fac parte vedete precum Mel Brooks, Whoopi Goldberg, Rita Moreno, Audrey Hepburn, John Legend, Andrew Lloyd Webber, Jennifer Hudson și Viola Davis.

Elton a câștigat anterior două premii Oscar pentru cel mai bun cântec original pentru piesele din The Lion King și Rocketman, un Tony pentru cea mai bună coloană sonoră originală pentru Aida și șase premii Grammy.

Citește și