• În America de Nord, Fast X a primit din partea publicului nota B+ la CinemaScore.
  • Filmul Fast X de la Universal a înregistrat o cifră entuziasmantă de 318,9 milioane de dolari la nivel global.
  • Fast X este unul dintre puținele filme hollywoodiene recente care au avut un impact în China.

Cea de-a zece parte a popularei francize are un real succes în plan global, având o încasare de 251,4 milioane de dolari, spune Hollywood Reporter. Filmul Fast X de la Universal a înregistrat un debut nord-american de 67,5 milioane de dolari și o cifră entuziasmantă de 318,9 milioane de dolari la nivel global, în timp ce franciza de bază se încheie.

Deschiderea sa globală îl face să fie al doilea debut al anului, după filmul The Super Mario Bros. Movie (377 milioane de dolari), produs de Universal. La nivel internațional, este cea mai bună deschidere a anului 2023 de până acum.

Filmul de acțiune a smuls cu ușurință coroana box-office-ului de la Guardians of the Galaxy Vol. 3 de la Marvel și Disney, care se află la al treilea weekend. Gardienii 3 a obținut alte 32 de milioane de dolari pe plan intern și 48,8 milioane de dolari în străinătate, pentru un total global mulțumitor de 659,1 milioane de dolari.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Fast X este unul dintre puținele filme hollywoodiene recente care au avut un impact în China, cu un succes impresionant de 78,3 milioane de dolari la deschidere. Alte puncte de atracție teritoriale: în Mexic a încasat o sumă considerabilă de 16,7 milioane de dolari, urmat de Franța (9,7 milioane de dolari), Brazilia (9,6 milioane de dolari), India (8,6 milioane de dolari), Indonezia (8,4 milioane de dolari), Germania (8 milioane de dolari), Marea Britanie (7,6 milioane de dolari) și Coreea de Sud (6,7 milioane de dolari). Iar în Japonia a obținut cel mai bun rezultat al francizei, 7 milioane de dolari.

În America de Nord, Fast X a primit din partea publicului nota B+ la CinemaScore, aceeași notă acordată filmului F9: The Fast Saga, care a debutat pe plan intern cu 70 de milioane de dolari în 2021, când pandemia reprezenta încă o provocare majoră pentru box office.

Această cifră se compară cu cea mai bună deschidere internă a francizei, de 148 de milioane de dolari pentru Furious 7 în 2015, urmată de 98 de milioane de dolari pentru The Fate of the Furious în 2015 și 97 de milioane de dolari pentru Fast and Furious 6 în 2013, neajustate pentru inflație.

Louis Leterrier regizează cel de-al zecelea episod al francizei (el se află la bord și pentru cel de-al 11-lea episod care urmează să apară). Vin Diesel conduce o distribuție uriașă de fețe cunoscute și noi în Fast X, inclusiv pe Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Sung Kang și Jordana Brewster. Printre noii veniți se numără Jason Momoa, Brie Larson și Rita Moreno, care joacă rolul bunicii lui Diesel.

Sursă: Variety

Citește și:

Instagram își revine după o întrerupere globală. În ce fel au fost afectați utilizatorii

VIDEO. Mașinile autonome impresionează pe circuitul Indianapolis Motor Speedway

VIDEO. Vulcanul Etna a erupt. Traficul aerian a fost restricționat