Festivalul de la Cannes a avut o serie de momente memorabile. Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii” a primit Premiul Queer Palm

Cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat, lăsând în urmă o serie de momente memorabile pe covorul roșu. Evenimentul, care a avut loc în perioada 14-25 mai, a reunit o serie de vedete de cinema.

Riviera Franceză a fost inundată de eleganță. De la rochia vintage Versace purtată de Bella Hadid la look-ul elegant al Emmei Stone, moda a fost un punct culminant al evenimentului. Festivalul și-a păstrat tradiția de a produce momente memorabile de modă, iar vedetele precum Viola Davis și Demi Moore au atras toate privirile cu ținutele lor spectaculoase. Taylor-Joy a strălucit în Dior haute couture, iar Naomi Campbell a readus în atenție o rochie vintage Chanel pe care a purtat-o pe podium în anul 1996.

Unul dintre momentele cheie ale festivalului a fost acordarea premiului Palme d’Or filmului Anora”, o comedie romantică contemporană despre iubirea dintre o dansatoare exotică și fiul unui oligarh rus. Iar premiul pentru cea mai bună actriță a fost împărțit între Karla Sofía Gascón, Selena Gomez și Zoe Saldana pentru rolurile lor din musicalul polițist Emilia Pérez”, în timp ce Jesse Plemons a fost desemnat cel mai bun actor pentru interpretarea sa din Kinds of Kindness”.

Filmul românesc Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, a primit Premiul Queer Palm, un trofeu care celebrează diversitatea și temele LGBTQ în cinema.

Exit mobile version