• Filmul Dianei Gavra, Amar”, este în cinematografe din 8 martie.
  • Amar” a primit Premiul pentru perspective noi la Festivalul Astra în 2023.
  • Povestea a început când eroul filmului i-a furat Dianei banii în piață.

Filmul documentar Amar”, regizat de lect. univ. dr. Diana Gavra, cadru didactic la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA) și director al Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională (SNSPA), va putea fi urmărit în cinematografe din 8 martie.

Premiera de gală de la Cineplexx Băneasa va avea loc pe 8 martie, la ora 19:30. Filmul a fost prezentat în 2023 la Festivalul Internațional de Film Documentar Astra Film Sibiu, unde a fost distins cu Premiul pentru perspective noi.

Publicul va cunoaşte poveştile unor oameni care provin din medii defavorizate, care au avut adicţii, care au crescut pe străzi sau oameni care au ajuns să cunoască pe propria piele sisteme, legislaţii şi condiţii de detenţie din diferite penitenciare ale Europei. 

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Amar prezintă o serie de hoţi de buzunare care au ridicat această activitate la rang de artă. Pătrundem în viaţa lor personală şi profesională şi descoperim mentalitatea şi spiritul care stau în spatele furturilor de acest tip. Cunoaştem poveştile unor oameni care provin din medii defavorizate, care au avut adicţii, care au crescut pe străzi sau oameni care au ajuns să cunoască pe propria piele sisteme, legislaţii şi condiţii de detenţie din diferite penitenciare ale Europei. Unii sunt incurabili, alţii au ajuns să fie integraţi de sistemele sociale din alte ţări, au învăţat să scrie şi să citească, au o viaţă socială, au o locuinţă şi îşi ocupă timpul constructiv”, se arată în prezentarea peliculei.

Citește și