• Fotografii inedite cu membrii trupei The Beatles la începuturile lor, realizate de Paul McCartney, au fost publicate joi de National Portrait Gallery din Londra.
  • Fotografiile sunt făcute publice înainte de evenimentul expoziţional.
  • Expoziţia va arăta „frenezia beatlesmania văzută din interior”, explică muzeul.

Fotografii nemaivăzute cu membrii The Beatles la începuturile lor, făcute de Paul McCartney, au fost lansate de National Portrait Gallery din Londra, joi, cu trei luni înainte de deschiderea unei expoziţii cu peste 250 de instantanee.

Fotografiile sunt făcute publice înainte de evenimentul expoziţional: trei în ianuarie.

Acestea sunt fotografii făcute în apogeul beatlesmania, în 1963 şi 1964, scrie France 24.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Într-una dintre fotografii, Ringo Starr este văzut râzând în hohote. Alta îl arată pe John Lennon la Paris, zâmbind, cu şapca pe cap. Există şi un autoportret al lui Paul McCartney într-o oglindă. Şi, de asemenea, un George Harrison fără cămaşă, în Florida, „tânăr, chipeş şi relaxat” , conform explicaţiei foto.

Peste 250 de fotografii realizate de Paul McCartney cu aparatul său Pentax vor fi văzute la National Portrait Gallery între 28 iunie şi 1 octombrie, în cadrul expoziţiei „Paul McCartney photographs 1963-64: Eyes Of The Storm” .

Aceste fotografii au fost făcute între noiembrie 1963 şi februarie 1964, când Fab Four, cea mai populară trupă din Marea Britanie, a devenit un fenomen mondial.

Expoziţia, care va marca redeschiderea National Portrait Gallery după trei ani de lucrări, va arăta „frenezia beatlesmania văzută din interior”, explică muzeul într-un comunicat de presă.

Grupul va fi văzut la Liverpool, repetând la Paris, pe străzile din Manhattan, sub soarele din Miami etc. Paul McCartney a surprins momente de concentrare, relaxare, bucurie.

În 2020, Paul McCartney a intrat în contact cu National Portrait Gallery după ce a dat peste aceste imagini pe care le credea pierdute.

„Privindu-le acum, la zeci de ani după ce le-am făcut, constat că au un fel de inocenţă. Totul era nou pentru noi în acel moment. Dar îmi place să cred că nu le-aş face altfel astăzi’, a spus muzicianul în vârstă de 80 de ani.

„Ele aduc înapoi atât de multe poveşti, un val de amintiri speciale, care este unul dintre motivele pentru care le iubesc pe toate. Ştiu că întotdeauna îmi vor aprinde imaginaţia” .

Citește și:

VIDEO. Un bărbat i-a oferit o coroană Burger regelui Charles în Germania. Reacția monarhului

O sticla de whisky dintr-un bagaj de cală a ajuns la destinație trei sferturi goală. Ce spune pasagerul

FOTO-VIDEO. O femeie încearcă să doboare un record mondial trăind pe un vulcan. De ce a ales să facă asta