• O femeie speră să obțină un record mondial – trăind pe vârful unui vulcan uriaș timp de o lună.
  • În timpul încercării sale, ea a avut înfruntat vânturi violente, furtuni electrice, hipotermie și îmbolnăviri.
  • Perla Tijerina, în vârstă de 31 de ani, se află în prezent în vârf de munte, la 5.636 de metri deasupra nivelului mării.

O femeie speră să obțină un record mondial – trăind pe vârful unui vulcan uriaș timp de o lună. Perla Tijerina, în vârstă de 31 de ani, se află în prezent în vârf de munte, la 5.636 de metri deasupra nivelului mării, și se află în a opta zi de când trăiește pe Pico de Orizaba, cel mai înalt munte din America Latină.

Alpinista va locui 32 de zile în vârful vulcanului înalt – o sarcină de temut pentru cei mai mulți, dar pe care femeia aventurieră o abordează cu plăcere. „Îmi place să-mi testez rezistența mintală”, a declarat Perla, din Saltillo, Mexic. „M-a determinat să realizez această provocare extraordinară, pe care am numit-o „femeia de la înălțime”, a spus ea pentru The Independent.

Recomandări

POPOVICI SE CALIFICĂ ÎN FINALĂ
REZULTATE FINALE LA EUROPARLAMENTARE
TINERII ROMÂNI NU CONTINUĂ STUDIILE
IORDĂNESCU INTRĂ ÎN TOP 10
UNDE MERGI ÎN VACANȚĂ?
CUM LUCREAZA ANGAJAȚII ROMÂNI?

„Vreau să fiu o sursă de inspirație pentru toate acele femei care caută o sursă de motivație care să le încurajeze să continue să facă un efort, să fie constante și să nu renunțe în ciuda obstacolelor.”
Uneori, Perla a întâmpinat greutăți cu vânturile violente, furtunile electrice, hipotermia și îmbolnăvirile din munți, dar continuă să meargă mai departe.

Într-un videoclip, care a obținut peste 2.600 de vizualizări și sute de like-uri și comentarii încurajatoare, ea le-a arătat urmăritorilor săi locul de camping și peisajul montan din jur.

Cu toate acestea, înainte de a începe provocarea femeii de la înălțime, ea a fost supusă unor controale medicale și va fi verificată în mod constant în vârf, pentru a urmări nivelul de oxigen și tensiunea arterială, menținând-o în siguranță.

Citește și: