• Amsterdam a lansat o nouă campanie prin care îi avertizează pe turiștii care își doresc un weekend „tumultuos” să stea departe.
  • Turiștii atrași de cultura permisivă a capitalei olandeze, care include Cartierul Roșu și cafenelele cu canabis, sunt încurajați să meargă în altă parte.
  • Autoritățile și localnicii se confruntă de mult timp cu un comportament problematic din partea turiștilor zgomotoși.

Amsterdam a lansat o nouă campanie prin care îi avertizează pe turiștii care sunt în căutarea unui weekend „tumultuos” să nu se apropie. Turiști atrași de cultura permisivă a capitalei olandeze, care include Cartierul Rroșu și cafenelele cu canabis, sunt încurajați să meargă în altă parte.


Campania online va fi inițiată atunci când persoanele din Marea Britanie vor introduce cuvinte cheie în motoarele de căutare, cum ar fi „petrecere de burlaci Amsterdam” , „pub crawl Amsterdam”  și „hotel ieftin Amsterdam”, scrie The Independent.

Pe ecran vor apărea videoclipuri de atenționare, care vor arăta tineri clătinând-se pe stradă, sunt încătușați, li se iau amprentele și li se fac fotografii, și care descriu riscurile și consecințele consumului excesiv de droguri și alcool: amenzi, spitalizare, cazier judiciar și daune permanente pentru sănătate.
Campania este cea mai recentă inițiativă de combatere a turiștilor cu probleme din Olanda.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Începând din acest weekend, barurile și cluburile vor avea ore de închidere mai rapide, în timp ce interdicția de a fuma canabis pe stradă, în interiorul și în jurul Cartierului Roșu, va intra în vigoare de la jumătatea lunii mai.

Panouri publicitare mari situate în jurul Cartierului Roșu afișează fotografii ale rezidenților cu texte care le reamintesc petrecăreților: „Noi locuim aici”. Dezbaterea privind interzicerea totală a turiștilor în cafenelele din Amsterdam este în curs de desfășurare.

Citește și: