• Vedeta a declarat că a decis să își împrumute vocea aplicației după ce a admirat rezistența ucraineană.
  • Un basm despre binele împotriva răului rezonează cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat Hamill.
  • Peste 14 milioane de persoane au descărcat deja aplicația.

Mark Hamill, actorul care l-a interpretat pe Luke Skywalker în Războiul Stelelor, și-a împrumutat vocea pentru o aplicație care îi avertizează pe ucraineni de rachetele rusești care se apropie, scrie BBC.

Atenție. Alertă de raid aerian. Mergeți la cel mai apropiat adăpost”, vocea sa poate fi auzită pe o nouă aplicație, Air Alert, care este conectată la sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei. Nu fiți neglijenți”, continuă vocea domnului Hamill. Încrederea excesivă este slăbiciunea voastră”.

Acesta încheie spunând: Alerta s-a încheiat. Fie ca Forța să fie cu voi”. Aplicația intră în funcțiune atunci când sirenele de raid aerian încep să sune în toată țara.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Actorul a declarat că a decis să își împrumute vocea pentru noua aplicație după ce a admirat rezistența ucraineană la invazia Rusiei de anul trecut, despre care a spus că a evocat comparații cu Războiul Stelelor.

Un basm despre binele împotriva răului rezonează cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat Hamill pentru The Associated Press. Poporul ucrainean care se raliază cauzei și răspunde atât de eroic… Este imposibil să nu fii inspirat de modul în care au rezistat acestei furtuni”.

De asemenea, el strânge fonduri pentru a cumpăra drone de recunoaștere pentru forțele ucrainene, parțial prin vânzarea de postere semnate Star Wars. Aplicația Air Alert a fost co-dezvoltată de producătorul ucrainean de sisteme de securitate Ajax Systems.

Peste 14 milioane de persoane au descărcat deja noua aplicație și există speranțe că vocea domnului Hamill va crește și mai mult cifrele.

Pentru fanii Războiului Stelelor, sună cu adevărat fantastic”, a declarat pentru AP un utilizator, Hrytsenko, care folosește setările în limba engleză. Este un fel de mentalitate ucraineană de a găsi un pic de umor chiar și într-o situație proastă sau de a încerca să fii pozitiv”.

Citește și: