• Senatul a votat miercuri amendamentul pentru introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu.
  • Proiectul urmează să fie dezbătut și supus unui vot final în Camera Deputaților, cameră decizională.
  • Deputatul Raluca Turcan susține că pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greșeală care trebuie corectată la Camera Deputaților.

Senatul a votat miercuri un proiect de lege care introduce în Codului Penal un prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu. Proiectul urmează să fie dezbătut și supus unui vot final în Camera Deputaților, cameră decizională.

„Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greșeală care trebuie corectată la Camera Deputaților. Există două decizii ale CCR care prevăd că este nevoie de un «prag valoric al pagubei» şi o «anumită intensitate a vătămării» dar SOLUȚIA este să fixăm un plafon modic”, a scris Raluca Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Pragul este foarte similar cu pragul de 200.000 de lei din celebra OUG 13 dată de conducerea Dragnea – Grindeanu în 2017, care a dus la cele mai mari proteste de stradă din ultimele decenii.

Modificările au fost introduse sub formă de amendamente de parlamentarii puterii PSD-PNL-UDMR la un proiect de lege inițiat de guvern în decembrie 2022. Fișa legislativă de pe site-ul Senatului nu indică explicit numele parlamentarilor PSD, PNL și UDMR care au depus amendamentul, ci indică doar că sunt membri Comisiei Juridice din Senat.

Printre membrii PSD, PNL și UDMR ai Comisiei Juridice din Senat se numără: Cristian-Augustin Niculescu – Țăgârlas (PNL, președintele Comisiei Juridice), Laura Moagher (PSD), Patricia Moș (PNL), Ion Rujan (PSD) și Marius Toanchină (PSD).

Citește și: