• Microsoft lucrează din nou din greu la crearea unei versiuni moderne a Windows.
  • Proiectul se numește CorePC și urmărește aceleași obiective ca Windows 10X, dar cu suport nativ pentru aplicațiile vechi pe dispozitivele care îl necesită.
  • CorePC va deschide calea către noi configurații ale Windows care se vor scala în sus și în jos în funcție de hardware-ul PC-ului.

Proiectul poartă numele CorePC și este conceput pentru a fi o variantă modulară și personalizabilă de Windows, cu care Microsoft să poată valorifica diferiți factori. Nu toate PC-urile cu Windows au nevoie de suportul complet pentru aplicațiile Win32, iar CorePC va permite Microsoft să configureze ediții” de Windows cu diferite niveluri de compatibilitate cu funcții și aplicații, scrie Windows Central.

Cea mai importantă schimbare cu CorePC față de versiunea actuală a Windows este că CorePC este separat de stat, la fel ca Windows Core OS. Separarea de stat permite actualizări mai rapide și o platformă mai sigură prin intermediul unor partiții doar pentru citire, inaccesibile utilizatorului și aplicațiilor terțe, la fel ca pe iPadOS sau Android.

Versiunea actuală a Windows nu este o platformă cu separare de stare, ceea ce înseamnă că întregul sistem este instalat într-o singură partiție inscriptibilă. Fișierele de sistem, datele utilizatorului și fișierele de program sunt stocate în același loc. CorePC împarte sistemul de operare în mai multe partiții, ceea ce este esențial pentru a permite actualizări mai rapide ale sistemului de operare. Separarea statelor permite, de asemenea, o funcționalitate de resetare a sistemului mai rapidă și mai fiabilă, ceea ce este important pentru dispozitivele concurente Chromebook din sectorul educațional.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Microsoft a mai vorbit despre ce înseamnă separarea statelor pentru Windows

În esență, Microsoft abordează viziunea sa privind sistemul de operare Windows Core OS de la celălalt capăt al spectrului. Dacă Windows Core OS a fost un efort de a reconstrui” Windows de la zero ca un sistem de operare modern, configurabil, fără a suporta costurile suplimentare ale compatibilității cu aplicațiile moștenite, Windows CorePC pornește de la întregul desktop Windows și lucrează invers pentru a-l descompune într-un sistem modular, configurabil, menținând în același timp suportul nativ pentru aplicațiile și fluxurile de lucru moștenite, acolo unde este necesar.

CorePC va permite Microsoft să livreze în sfârșit o versiune de Windows care să concureze cu adevărat cu Chromebooks în ceea ce privește amprenta, performanța și capacitățile sistemului de operare. O versiune de Windows care rulează doar Edge, aplicații web, aplicații Android (prin intermediul Project Latte) și aplicații Office, concepută pentru PC-uri educaționale low-end, se află deja în primele teste interne și este cu aproximativ 60-75% mai mică decât Windows 11 SE.

Citește și: