• Prima încoronare din ultimii 70 de ani va avea loc astăzi, regele Charles al III-lea și regina consoartă pregătindu-se pentru istorica plimbare cu trăsura spre Westminster Abbey.
  • Mulțimi mari cu Union Jacks s-au adunat de-a lungul traseului procesiunii, mulți dintre ei campând peste noapte.
  • Mii de militari sosesc la Londra pentru a participa la procesiune, iar o amplă operațiune de securitate este în desfășurare.

Prima încoronare din ultimii 70 de ani va avea loc astăzi, regele Charles al III-lea și regina consoartă pregătindu-se pentru istorica plimbare cu trăsura spre Westminster Abbey.

Mulțimi mari cu Union Jacks s-au adunat de-a lungul traseului procesiunii, mulți dintre ei campând peste noapte, scrie BBC. Mii de militari sosesc la Londra pentru a participa la procesiune, iar o amplă operațiune de securitate este în desfășurare. Slujba de încoronare va fi văzută în premieră de 2.300 de invitați.
Aproximativ 100 de șefi de stat vor participa la slujba care va dura aproape două ore.

Pe lista invitaților se află și Prințul Harry, Ducele de Sussex, care a sosit vineri din Statele Unite cu un zbor comercial. Va fi pentru prima dată de la publicarea cărții de memorii a ducelui, când acesta va fi văzut în public alături de fratele său, prințul William, prințul de Wales.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Se crede că prințul Harry ar putea zbura înapoi în SUA la câteva ore după ceremonie pentru a se reuni cu soția sa Meghan, fiul lor Archie sărbătorindu-și ziua de naștere în aceeași zi.
Charles a devenit rege al Regatului Unit și al altor 14 regate în septembrie, când mama sa, Elisabeta, a murit după 70 de ani pe tron. Luni întregi de planificare intensă au stat la baza celebrărilor încoronării – a 40-a care are loc la Westminster Abbey din 1066 încoace.

În ajunul încoronării, regele a părut relaxat în timp ce se plimba pe Mall, însoțit de prințul și prințesa de Wales și de un detașament de securitate numeros.

Citește și