• Încheierea parteneriatului dintre Kanye West și Adidas „dăunează” afacerii.
  • O mulțime de perechi de Yeezy-uri rămân nevândute.
  • Compania nu a decis ce să facă cu stocul de adidași, de aproape 500 de milioane de dolari, în colaborare cu artistul Kanye West.

Adidas a raportat o scădere a vânzărilor, dar profituri mai bune decât se aștepta, în urma ruperii înțelegerii sale cu rapperul Kanye West, scrie Sky News. Firma a declarat că pierderea brandului său de adidași Yeezy a „afectat” afacerea, dar a subliniat că o parte din „durere” a fost eliminată de un bun mers al vânzărilor în China.

„Adidas” a declarat în martie că nu a decis ce va face cu stocurile nevândute de Yeezy, în valoare de 442 de milioane de lire sterline. Decizia de a se despărți de Kanye West a venit în urma comentariilor antisemite și a altor remarci făcute de acesta în octombrie anul trecut.

Vineri, compania nu a avut nicio actualizare cu privire la planurile sale privind bunurile care ar putea fi, eventual, anulate în totalitate sau refolosite. Firma a spus că este în continuare pe cale să înregistreze anul acesta prima pierdere anuală din ultimele trei decenii, estimată la 612 milioane de lire sterline.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Vânzările nete au scăzut cu 1%, la 4,6 miliarde de lire sterline, în timp ce profitul net a scăzut la 52 de milioane de lire sterline, de la 384 de milioane de lire sterline obținute în aceeași perioadă a anului trecut, a precizat compania.

Directorul general, Bjorn Gulden, a menționat reporterilor că, deși Adidas nu a luat încă o decizie în privința stocurilor rămase, opțiunile pentru pantofi au fost reduse și se apropie de o decizie. Pippa Stephens, analist senior de îmbrăcăminte la GlobalData, a declarat despre actualizarea companiei: „În timp ce problemele Adidas se datorează în mare parte rezilierii Yeezy, cu vânzări excluzând acest brand în creștere cu 9%, are, de asemenea, modele mai puțin dorite decât concurenții săi, ceea ce a îndepărtat mulți dintre cumpărătorii săi anterior loiali”.

Citește și

ChatGPT are propriile patru scenarii apocaliptice. Cum ar putea sfârși omenirea

Mama lui Jennifer Lopez a știut întotdeauna că fiica ei și Ben Affleck se vor împăca: „M-am rugat timp de 20 de ani”

Călătorii în timp record până în Dubai. Europa intră în cursa avioanelor hipersonice