• Ca răspuns, Adidas a spus: „Respingem definitiv aceste afirmații nefondate”.
  • În octombrie anul trecut, West a susținut un spectacol la Săptămâna Modei de la Paris, unde modelele au purtat haine cu sloganul „White Lives Matter”.
  • Adidas a recunoscut că ar putea pierde până la 700 de milioane de euro după ce a rămas cu produse Yeezy nevândute.

Adidas este dat în judecată de investitori care susțin că firma știa despre comportamentul problematic al lui Kanye West cu ani înainte de a pune capăt parteneriatului lor, scrie BBC.

Investitorii susțin că Adidas nu a reușit să limiteze pierderile financiare și să ia măsuri de precauție pentru a minimiza expunerea lor. Gigantul de îmbrăcăminte sport și-a încheiat anul trecut colaborarea cu designerul și rapperul, cunoscut sub numele de Ye, în urma unor comentarii antisemite.

Ca răspuns, Adidas a spus: „Respingem definitiv aceste afirmații nefondate”. Acesta a adăugat că „vom lua toate măsurile necesare pentru a ne apăra cu fermitate împotriva lor”. Rapperul a conceput o linie de dresuri de mare succes sub brandul Yeezy pentru Adidas.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

De atunci, Adidas a recunoscut că ar putea pierde până la 700 de milioane de euro după ce a rămas cu produse Yeezy nevândute în valoare de sute de milioane de euro. În octombrie anul trecut, când compania a încheiat colaborarea, a spus: „Adidas nu tolerează antisemitismul și orice alt fel de discurs instigator la ură. Comentariile și acțiunile recente ale lui Ye au fost inacceptabile, pline de ură și periculoase și încalcă valorile companiei de diversitate și incluziune, respect reciproc și corectitudine.”

Investitorii au intentat vineri procesul

Cu toate acestea, investitorii care au intentat vineri procesul în SUA împotriva companiei susțin că Adidas știa despre un alt comportament îndoielnic al West, susținând că acesta a fost discutat de fostul director executiv Kasper Rorsted, precum și de alte conduceri.

The Wall Street Journal a publicat detalii despre o presupusă întâlnire din 2018 în care Adidas a discutat despre West. Raportul a susținut că directorii de rang înalt au vorbit despre cum să atenueze riscul ca personalul să interacționeze cu el, precum și despre faptul că compania ar putea întrerupe legăturile cu rapperul.

De când Adidas s-a despărțit de West în octombrie anul trecut, aceasta a lansat o investigație după rapoartele că a creat un „mediu toxic” la companie. Revista Rolling Stone a publicat cu excepția unei scrisori deschise a membrilor personalului Adidas care susțineau că șefii sunt conștienți de „comportamentul problematic” al lui West, dar „și-au oprit busola morală”.

Ca răspuns, Adidas a spus că nu este clar dacă acuzațiile făcute în scrisoarea anonimă sunt adevărate. „Cu toate acestea, luăm aceste acuzații foarte în serios și am luat decizia de a lansa imediat o anchetă independentă a problemei pentru a soluționa acuzațiile”, se arată în comunicat. În octombrie anul trecut, West a susținut un spectacol la Săptămâna Modei de la Paris, unde modelele au purtat haine cu sloganul „White Lives Matter”.

Citește și