• Prințul William, în vârstă de 41 de ani, a asistat la finala Cupei Angliei de fotbal alături de fiul său de 10 ani pe stadionul Wembley din Londra.
  • Prințul, președinte al Asociației de Fotbal din Anglia și Țara Galilor, a acordat trofeul echipei câștigătoare la acest eveniment.
  • Ieșirea lor la stadion a avut loc după ce membrii familiei regale și-au anulat angajamentele din acea săptămână, conform deciziei de a nu distrage atenția de la alegerile generale anunțate de premierul britanic.

Prințul William are parte de o sâmbătă sportivă alături de Prințul George. Prințul de Wales, în vârstă de 41 de ani, a asistat la finala Cupei Angliei dintre Manchester City și Manchester United pe stadionul Wembley din Londra, pe 25 mai, împreună cu fiul său în vârstă de 10 ani, care este și el un fan al fotbalului, scrie People.

William este președintele Asociației de Fotbal, organismul care guvernează fotbalul în Anglia și Țara Galilor, și acordă trofeul echipei câștigătoare.

În fotografiile realizate la stadion, prințul de Wales a salutat echipele înainte de meci și a dat mâna cu mijlocașul ofensiv al lui United, Bruno Fernandes, și cu managerul echipei, Erik ten Hag, precum și cu mijlocașul lui City, Phil Foden.

Recomandări

PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL
ZELENSKI CÂȘTIGĂ PRIMA RUNDĂ
SUMARIN RUSESC, REPERAT ÎN LARGUL COASTEI DE VEST A SCOȚIEI
CHINA TRIMITE DOI URȘI PANDA ÎN AUSTRALIA
CHATBOTUL A.I. DE LA META NU VINE ÎN EUROPA
ZELENSKI: PUTIN NU VA PUNE CAPĂT RĂZBOIULUI

Prințul Marii Britanii a fost fotografiat, de asemenea, stând alături de Prințul George în timp ce urmăreau împreună meciul. Monarhul a purtat un costum albastru închis pentru această ocazie, pe care l-a asortat cu o cămașă albă și o cravată cu dungi roșii, albe și albastre. George a purtat un costum la fel de închis la culoare, împreună cu o cravată cu dungi albastre și albe și a părut să privească atent meciul alături de tatăl său.

Ieșirea a avut loc după ce prințul William și alți membri ai familiei regale britanice și-au anulat angajamentele planificate pentru această săptămână. După ce premierul britanic Rishi Sunak a convocat alegeri generale surpriză la începutul lunii iulie, Palatul Buckingham a anunțat pe 21 mai că familia regală va amâna ieșirile „care ar putea părea să distragă atenția sau să distragă atenția de la campania electorală”.

Membrii familiei regale, care sunt apolitici din punct de vedere constituțional, lasă în mod tradițional spațiul public în seama partidelor politice din țară în timpul campaniilor.

„Majestățile Lor își trimit scuzele lor sincere tuturor celor care ar putea fi afectați ca urmare”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Evenimentele care comemorează cea de-a 80-a aniversare a Debarcării din Ziua Z, inclusiv prima călătorie în străinătate a regelui Charles al III-lea de la anunțarea diagnosticului de cancer în luna februarie, sunt așteptate să se desfășoare conform programului, în timp ce altele – inclusiv o vizită de stat la Palatul Buckingham pentru împăratul și împărăteasa Japoniei stabilită pentru sfârșitul lunii iunie – sunt în curs de revizuire și vor fi evaluate de la caz la caz.

Prințul William a fost văzut la mai multe meciuri ale echipei sale preferate de fotbal, Aston Villa, în ultimele săptămâni, în condițiile în care atât soția sa, Kate Middleton, cât și tatăl său, regele Charles, urmează un tratament pentru cancer. Aston Villa a încheiat sezonul ajungând pentru prima dată în Liga Campionilor UEFA, ceea ce a determinat un tweet de felicitare din partea fanului lor regal.

„El a fost foarte încurajat de rezultatele lui Aston Villa”, spune o sursă apropiată pentru PEOPLE.

„Nu ar trebui să treacă cu vederea importanța fotbalului în aceste momente”.

William a fost însoțit de prințul George, la meciul lui Aston Villa din 11 aprilie. Prințul de Wales a confirmat că cel mai mare copil al său îi calcă pe urme ca fan Villa – la ieșirea de pe stadion, Prințul William a fost întrebat dacă Prințul George face acum „parte din mândrie”, o expresie pe care suporterii lui Villa o folosesc pentru a-i descrie pe adepții echipei lor.

„Oh, da, îi place la nebunie”, a răspuns William, potrivit jurnalistului sportiv Neil Moxley, care a împărtășit schimbul de replici pe X.

Citește și