• Prințul William și făcut prima apariție publică de la confirmarea diagnosticului de cancer al Prințesei Kate.
  • Acesta a vizitat un centru de redistribuire a surplusului de alimente și un club pentru tineri.
  • Regele Charles a anunțat pe data de 5 februarie că a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Prințul William a revenit astăzi la îndatoririle publice pentru prima dată de la diagnosticul de cancer al soției sale, consolidând „zidurile” Familiei Regale, în condițiile în care problemele de sănătate continuă să îi marginalizeze pe Prințesă și pe Regele Carol al III-lea, scrie AP News.

William urmează să viziteze un centru de redistribuire a surplusului de alimente și un club de tineret, subliniind eforturile de reducere a risipei de alimente ca modalitate de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a hrăni persoanele aflate în nevoie. Prințul a luat o pauză de la îndatoririle publice după ce Kate, Prințesa de Wales, a anunțat pe 22 martie că urmează un tratament pentru un tip nespecificat de cancer.

Într-un mesaj video publicat în acea zi, Kate a cerut „timp, spațiu și intimitate” în timp ce ea și familia sa se adaptau la diagnosticul său. „Am făcut tot ceea ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii”, a spus ea la acea vreme.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Atât Charles, cât și Kate au fost în mare parte absenți de pe scena publică începând cu luna ianuarie din cauza unor probleme de sănătate, lăsându-i pe Regina Camilla, Prințesa Anne și alți membri ai familiei regale să se ocupe de vârtejul de evenimente și ceremonii de premiere care domină activitatea monarhiei britanice.

Charles a anunțat pe 5 februarie că a fost diagnosticat cu un tip de cancer nedezvăluit, în urma unui tratament pentru o prostată mărită cu două săptămâni mai devreme. Diagnosticul lui Kate a venit după ce aceasta a fost spitalizată la sfârșitul lunii ianuarie pentru o operație abdominală nespecificată.

William urmează să viziteze o organizație caritabilă de distribuire a surplusului de alimente – Surplus to Supper – din Surrey, la sud-vest de Londra, unde va da o mână de ajutor în bucătărie și va ajuta la încărcarea meselor pregătite în camionetele de livrare. El se va deplasa apoi la un centru de tineret din vestul Londrei care beneficiază de livrările de alimente.

Citește și