• Priscilla Presley și-a cumpărat rochia de mireasă în secret, păstrând nunta cu Elvis departe de paparazzi. Charlie Hodge s-a dat drept logodnicul ei pentru a menține secretul.
  • Rochia albă din sifon, cu talie imperiu, mâneci din dantelă și ornamente de perle, purtată de Priscilla în ziua nunții cu Elvis în 1967, a devenit un simbol al stilului anilor ’60.
  • Rochia Priscillei a fost recreată pentru filmele „Elvis” și „Priscilla” din 2022 și 2023, designerii studiind fotografii pentru a reconstitui aspectul autentic al rochiei.

Pentru o nuntă în Las Vegas, Priscilla Presley și-a păstrat ținuta de mireasă destul de tradițională, scrie People.

La 1 mai 1967, Elvis Presley și Priscilla s-au căsătorit într-un apartament privat al hotelului Aladdin din Las Vegas. Ceremonia a durat doar opt minute și a fost urmată de o recepție somptuoasă, care a inclus un tort de nuntă cu șase etaje care ar fi costat 3.200 de dolari.

În timp ce Elvis a optat pentru un smoching personalizat din mătase brodată pentru ceremonie, Priscilla a purtat o rochie albă din sifon pe care a cumpărat-o de la un magazin local. Rochia până la podea avea o talie imperiu, mâneci din dantelă și ornamente de perle.

Recomandări

PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL
ZELENSKI CÂȘTIGĂ PRIMA RUNDĂ
SUMARIN RUSESC, REPERAT ÎN LARGUL COASTEI DE VEST A SCOȚIEI
CHINA TRIMITE DOI URȘI PANDA ÎN AUSTRALIA
CHATBOTUL A.I. DE LA META NU VINE ÎN EUROPA
ZELENSKI: PUTIN NU VA PUNE CAPĂT RĂZBOIULUI

În ciuda aspectului său discret, rochia de mireasă a Priscillei a devenit unul dintre cele mai iconice look-uri de mireasă din istorie și a ajutat la asigurarea statutului ei de simbol al stilului anilor ’60. Look-urile de nuntă ale lui Elvis și Priscilla au fost atât de populare încât Mattel a realizat păpuși Barbie ale cuplului din ziua lor cea mare, care au fost lansate în 2008.

Priscilla și-a cumpărat rochia în secret

Pentru ca nunta ei cu Elvis să rămână secretă, Priscilla a mers la cumpărături pentru rochia de mireasă deghizată. Într-un videoclip pentru Vogue, Priscilla a dezvăluit că l-a pus pe Charlie Hodge, un muzician și antrenor vocal care a lucrat pentru Elvis, să se dea drept logodnicul ei.

„Acesta a fost un secret atât de bine păstrat pentru că am vrut să fie nunta noastră, cu prietenii noștri și să nu fie încărcată de paparazzi”, a spus ea. „Așa că, Charlie Hodge a mers cu mine și am găsit un magazin foarte, foarte frumos, numai rochii de mireasă. Habar nu aveau cine eram. Am intrat cu ochelari, de fapt, pe mine”.

Priscilla a continuat: „Intram în cabina de probă, ieșeam cu o rochie de mireasă și îl întrebam pe Charlie: „Ce părere ai, dragă? Îți place?” Oamenii credeau că ne căsătorim”.

În timp ce făcea cumpărături cu Hodge, Priscilla a vizitat mai multe magazine, inclusiv Neiman Marcus, înainte de a-și încheia căutările la un magazin numit Westwood, potrivit Vogue. Ea și-a cumpărat rochia din sifon cu mărgele de pe raft și a avut o singură probă.

„Nu a fost extravagantă, nu a fost extremă – a fost simplă și, pentru mine, frumoasă”, a declarat ulterior Priscilla, potrivit Vogue. „Nu am avut timp să stau acolo la nesfârșit și să mă uit la rochii; am avut o singură probă pentru această rochie și asta a fost tot, am plecat de acolo”.

Rochia de mireasă a Priscillei avea o talie imperiu, o siluetă liberă, populară printre miresele din anii ’60. Vorbind cu Vogue, Priscilla a împărtășit că a ales rochia pentru că a fost atrasă de designul delicat al acesteia.

„A fost ceva ce mi-a plăcut pentru că era foarte feminină, foarte ușoară, nu prea grea, și se potrivea foarte bine cu costumul lui Elvis”, a spus ea în 2022.

Priscilla și-a păstrat accesoriile de mireasă la fel de discrete ca și rochia de mireasă. În loc de un voal lung până la podea, ea a optat pentru un voal de tul de un metru și jumătate, ținut în loc de o diademă din pietre prețioase.

Cu toate acestea, machiajul de mireasă al Priscillei a fost mai dramatic și a fost un alt element emblematic al look-ului ei de nuntă. Coafura ei beehive și eyelinerul cu aripioare făceau parte din stilul ei caracteristic la acea vreme și erau reprezentative pentru tendințele de frumusețe din anii ’60.

Rochia a atras mii de spectatori cât timp a fost expusă

După deschiderea Graceland, în 1982, ținutele de nuntă ale lui Elvis și Priscilla au fost expuse în clădirea Trophy Building de pe proprietate. Graceland este una dintre cele mai vizitate case din Statele Unite și primește peste 650.000 de vizitatori pe an.

Rochia a fost recreată pentru Elvis și Priscilla

Rochia de mireasă a Priscillei a fost recreată pentru filmul „Elvis” al lui Baz Luhrmann din 2022 și pentru filmul „Priscilla” al Sofiei Coppola din 2023.

Designerul costumelor pentru Elvis, Catherine Martin, și echipa sa au făcut referire la fotografii ale rochiei Priscillei pentru a crea interpretarea ținutei sale iconice.

„Aveam fotografii detaliate din arhivă despre cum arăta dantela și am cumpărat mai multe dantele diferite, care au fost cusute cu dragoste pentru a recrea aspectul cât mai aproape posibil”, a declarat Martin pentru POPSUGAR în iunie 2022.

„A fost în întregime cu mărgele și perle de mână și a avut mai multe straturi de sifon cu o căptușeală de mătase.”

În mod similar, designerul costumelor pentru Priscilla, Stacey Battat, a declarat pentru PEOPLE în noiembrie 2023 că „nu a văzut niciodată rochia reală” în persoană și că, în schimb, a făcut referire la mai multe fotografii din ziua nunții lui Elvis și a Priscillei. Ea a trimis imaginile către Chanel, cu care a lucrat pentru a crea versiunea ei a rochiei Priscillei.

„Este important să o vezi, dar dacă nu ești în măsură să o vezi este, de asemenea, aproape mai bine”, a spus Battat despre faptul că nu a avut la îndemână rochia originală.

„Simt că, chiar dacă pare foarte, foarte autentică, ceea ce cred că a noastră arată foarte, foarte autentică, cred că sunt întotdeauna un fel de interpretare”.

Citește și