• Artista japoneză Yukiko Morita, stabilită în Kobe, transformă pâinea nevândută în lămpi, pentru a face lumină asupra risipei alimentare.
  • Morita cumpără croissante, baghete și chifle nevândute de la brutării.
  • Ea a declarat că, pe lângă lămpi, „pungile pentru croissante și pălăriile pentru baghete ar fi minunate”.

O artistă japoneză a reușit să transforme pâinea în lămpi, susține Insider. Folosind o gamă largă de pâine, inclusiv croissante și baghete, aceste lămpi numite „Pampshades” costă între 44 și 220 de dolari fiecare.

Conceptul este unul unic pentru că poate face lumină, nu doar zona în care sunt amplasate, ci și arată în mod clar problema serioasă a risipei de alimente. Morita cumpără pâine nevândută de la brutăriile afiliate și o transformă în diverse produse, folosind până la ultima bucățică din pâine.

Sursă: Insider

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Cu sediul în Kobe, orașul cunoscut pentru pâinea din Japonia, artista a fost inspirată de experiența sa de a lucra cu jumătate de normă la o brutărie în calitate de studentă, unde lua acasă pâinea nevândută pentru a o mânca sau pentru a-și decora camera cu ea.

Sursă: Curbed

„Această încercare modestă de rezistență zilnică s-a schimbat când, într-o seară, am văzut lumina soarelui de vest luminând o bucată de pâine al cărei conținut alb îl scobisem și îl mâncasem. Pentru o clipă scurtă și inexprimabilă, aceasta a strălucit frumos în camera întunecată”, a scris poetic Morita pe site-ul ei.

Morita a început să lucreze la ideea sa la doi ani după ce a absolvit Universitatea de Arte din Kyoto City, în 2008, și a lansat oficial Pampshade ca brand abia în 2016, potrivit Creative Boom. „Pâinea nu mai este comestibilă, dar are un farmec viu pe care îl pot folosi”, a declarat Morita într-un interviu pentru NHK World-Japan: „Dacă nu o fac eu să strălucească, cine o va face?”.

Sursă: Designboom

Pampshadele pot arăta delicios, dar Morita avertizează în pagina de întrebări frecvente că nu sunt comestibile și că „pot apărea și unele daune cauzate de insecte și șobolani” dacă se deteriorează învelișul antibacterian și antifungic. Actualul ei meniu Pampshade include și pâine prăjită, dar artista a declarat că ar dori să încerce să folosească și covrigi.

Sursă: Creative Boom

Citește și:

E. Jean Carroll depune o nouă plângere împotriva lui Trump. Fosta jurnalistă solicită despăgubiri de 10 milioane de dolari

Jamie Foxx nu și-a revenit în urma unei boli nespecificate. Actorul se află într-un centru de recuperare

Elon Musk susține că este „optimist în mod patologic”. Warren Buffett: „Îi place să viseze măreț. Este dedicat rezolvării imposibilului”