• Actorul, din Irlanda de Nord, se afla în vacanță cu un grup din care făcea parte și jurnalistul și fostul editor de showbiz Gordon Smart, care a povestit întâmplarea.
  • Smart a spus că a fost primul care a observat simptomele, inclusiv furnicături în brațul și mâna stângă.
  • Medicul i-a cerut lui Smart să dea detalii despre băuturile pe care le consumase cu o zi înainte.

Starul hollywoodian Jamie Dornan a fost transportat la spital după ce s-a întâlnit cu omizi otrăvitoare în timpul unei vacanțe de golf în Portugalia anul trecut, potrivit unui prieten care a avut și el nevoie de tratament. Actorul, din Irlanda de Nord, se afla în vacanță cu un grup din care făcea parte și jurnalistul și fostul editor de showbiz Gordon Smart, care a povestit povestea în timpul unei apariții la podcastul The Good, The Bad And The Unexpected, scrie Sky News.

Smart a spus că a fost primul care a observat simptomele, inclusiv furnicături în brațul și mâna stângă, așa că a intrat într-un centru medical și i-a lăsat în urmă pe cei trei prieteni, temându-se în secret că ar putea avea un atac de cord. I s-a spus că ritmul său cardiac era de 210 bătăi pe minut, a spus el – un ritm cardiac normal în repaus ar trebui să fie între 60 și 100 de bătăi pe minut, potrivit British Heart Foundation – și a fost urcat într-un Uber pentru a merge la spital.

A luat un Uber, s-a prăbușit și s-a trezit într-un pat de spital, conectat la un aparat, cu un doctor care spunea: Ce naiba ai făcut, tinere?”.

Recomandări

A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
AURORA BOREALĂ, VIZIBILĂ ÎN ROMÂNIA
CÂT TE COSTĂ CAFEAUA
TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
CUM TE ÎMBRACI PRIMĂVARA ASTA

Ăsta nu e un semn bun”

Medicul i-a cerut lui Smart să dea detalii despre băuturile pe care le consumase cu o zi înainte, a spus el – moment în care se pare că l-a văzut și pe Dornan trecând pe lângă el pe un pat de spital. M-am gândit că nu este un semn bun, că este în aceeași stare ca și mine”, a spus Smart. Moment în care m-au lăsat în cameră să mă calmez pentru o secundă”. El a spus că l-a sunat pe tatăl său, un medic, care i-a spus că ar putea avea o intoxicație cu cofeină după ce a băut șase espresso martini pe lângă celelalte băuturi alcoolice pe care le consumaseră.

A trebuit să mă descurc într-un fel”, a spus Smart. A fost o perioadă destul de înfricoșătoare”. După ce au fost amândoi externați, Dornan a spus că a început să simtă amorțeală la nivelul membrelor la scurt timp după ce Smart a părăsit grupul.

Aproximativ o săptămână mai târziu, Smart a spus că a primit un telefon de la medicul care îi îngrijise.

A spus: Uite, lăsând la o parte espresso martini, la un moment dat ați intrat în contact cu omizile de pe terenul de golf?”, a spus Smart, adăugând că medicul i-a trimis un link către un articol dintr-un ziar portughez despre omizile procesionare. Se pare că există omizi pe terenurile de golf din sudul Portugaliei care au ucis câinii oamenilor și au provocat atacuri de cord la bărbați de 40 de ani”.

Caterpilele conțin o proteină toxică

Se pare că cei doi au intrat în contact cu o omidă procesionară păroasă, a declarat Smart.

Am fost foarte norocos că am ieșit viu din aceea. Așa că asta este povestea mea. Vestea bună este că nu a fost o supradoză de cofeină, nu a fost o mahmureală. A fost o omidă otrăvitoare, toxică”.

Dornan a supraviețuit, de asemenea, chinului – și se pare că a fost chiar de acord să facă un selfie cu personalul spitalului, a declarat Smart.

Nu cereți vedetelor de la Hollywood un selfie când credeți că tocmai au avut un atac de cord”, a glumit Smart la finalul povestirii. A fost brutal, nu-i așa? A făcut-o și el. Un tip bun, un tip bun. El a făcut poza”.

Omizile procesionare sunt acoperite de peri și se deplasează în grupuri, de unde și numele lor, urmând semnale chimice și tactile pe copaci sau pe sol pentru a găsi și consuma frunze, precizează Muzeul de Istorie Naturală.

Citește și