• Sitcomul i-a adus comediantului Jerry Seinfeld peste 1 mld. $, potrivit Bloomberg.
  • O parte cheie din averea lui Jerry provine dintr-o serie de tranzacții de sindicare.
  • Netflix a cumpărat drepturile de utilizare a sitcom-ului pentru încă 94 de mil. $.
  • Un episod „Sainfeld” costa în jur de 2 mil. $, întregul sezon se ridica la 50 de milioane de dolari.
  • Profitul per sezon „Seinfeld” ajungea la 150 de milioane de dolari.
  • „Seinfeld” numără în total de 9 sezoane și 180 de episoade.

Cum te face un serial miliardar? Întreabă-l pe Jerry Seinfeld. Pentru că sitcomul i-a adus actorului o sumă frumoasă de bani. După o plină criză a cinematografiei dar și a platformelor de streaming, un sitcom a reușit să triumfe.

Seinfeld” rămâne popular la mai mult de două decenii după terminarea filmărilor. Sitcomul de durată a ajutat la propulsarea averii nete a comedianului Jerry Seinfeld la peste 1 miliard de dolari, potrivit Bloomberg. Drepturile artiștilor sunt mult mai bine avantajate în străinătate, deși în ultimul timp și România începe să aibă puls, dar mai avem câteva bătăi de inimi ca să ajungem unde trebuie.

Dar pe lângă drepturile de autor, este și gândirea de bun manager. O parte cheie din averea lui „Seinfeld” provine dintr-o serie de tranzacții de sindicare pentru sitcom, investitori care au băgat bani în serial, dar și-au scos înzecit. Jerry a câștigat de aici aproximativ 465 de milioane de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg. Netflix a cumpărat drepturile pentru încă 94 de milioane de dolari. Din rating la TV dar și turnee de prin în anii 80′, mai adăugăm încă 100 de milioane de dolari.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

Jerry și-a investit câștigurile în multe lucruri, inclusiv în imobiliare. Conform FoxBusiness, un episod costa în jur de 2 milioane de dolari, întregul sezon se ridica la 50 de milioane, dar profitul ajungea la 150 de milioane de dolari. Este vorba de 9 sezoane și 180 de episoade în total.

Citește și