• Autoarea le-a atacat pe vedete în urma unei analize de referință privind tratamentul de gen în Marea Britanie.
  • Ea a mai spus că este „al naibii de furioasă” și i-a numit pe toți, de la doctori la „gurile celebrităților”, care sunt „complici” în rănirea „ireversibilă” a copiilor care fac tranziția.
  • Atât Daniel, cât și Emma și-au exprimat sprijinul pentru comunitatea transsexuală.

Renumita scriitoare JK Rowling, care a făcut mai multe declarații anti-trans în ultimii ani, a declarat că starurile din Harry Potter, Daniel Radcliffe și Emma Watson, pot să-și păstreze scuzele”, deoarece relațiile lor continuă să se deterioreze din cauza pozițiilor lor privind drepturile transsexualilor, scrie Eastern Eye.

Autoarea le-a atacat pe vedete în urma unei analize de referință privind tratamentul de gen în Marea Britanie, care examinează serviciile de gen pentru tinerii din Regatul Unit, în special utilizarea blocantelor pentru pubertate.

Miercuri, Rowling a intrat pe X și a împărtășit un lung comentariu despre raport. Ea a calificat raportul pediatrului Dr. Hilary Cass drept „cea mai solidă analiză a dovezilor medicale pentru copiii în tranziție care a fost realizată vreodată”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ea a mai spus că este „al naibii de furioasă” și i-a numit pe toți, de la doctori la „gurile celebrităților”, care sunt „complici” în rănirea „ireversibilă” a copiilor care fac tranziția.

Un fan a răspuns, spunând că așteaptă ca vedete ale francizei, precum Daniel Radcliffe și Emma Watson, să își ceară scuze pentru sprijinul lor pentru drepturile transsexualilor. JK a dezvăluit ce părere are despre asta.

„Nu sunt în siguranță, mă tem. Celebritățile care s-au alăturat unei mișcări care intenționează să erodeze drepturile greu câștigate ale femeilor și care și-au folosit platformele pentru a aplauda tranziția minorilor își pot păstra scuzele pentru detransiționiștii traumatizați și pentru femeile vulnerabile care se bazează pe spații cu un singur sex”, a răspuns autoarea.

Atât Daniel, cât și Emma și-au exprimat sprijinul pentru comunitatea transsexuală în urma unor postări controversate pe rețelele de socializare ale lui Rowling. În iunie 2020, Rowling a părut să ia în derâdere eforturile de a fi incluzivă față de comunitatea trans, deoarece a distribuit un link către un articol intitulat: „Opinie: Crearea unei lumi post-COVID-19 mai egale pentru persoanele care au menstruație”.

Citește și