• Regizorul Ridley Scott va lansa un film biografic despre Napoleon pe 22 noiembrie.
  • Napoleon Bonaparte a fost un împărat francez care a cucerit mare parte din Europa.
  • Rolul împăratului francez va fi jucat de Joaquin Phoenix din ,,Gladiator” și ,,Joker”.

Sony și Apple au lansat primul trailer pentru filmul „Napoleon”, regizat de Scott și cu Phoenix în rolul emblematicului comandant francez Napoleon Bonaparte, scrie Variety. Joaquin Phoenix se transformă într-un general francez nemilos în epopeea istorică a lui Ridley Scott

Starul „Gladiator” Joaquin Phoenix și regizorul Ridley Scott s-au reunit pentru a cuceri încă o epopee militară istorică

S-a născut pe insula Corsica și aproape a cucerit Europa. De la apreciatul regizor Ridley Scott, un film biografic despre Napoleon Bonaparte ,,invadează” cinematografele în această toamnă.

Povestea filmului ,,Napoleon” se bazează pe povestea adevărată a lui Napoleon Bonaparte, înfățișând ascensiunea la putere a liderului francez, precum și relația sa cu Joséphine. Filmul îi are în distribuție pe Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby și Tahar Rahim.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Napoleon este programat să fie lansat în Statele Unite pe 22 noiembrie 2023 și va fi difuzat de către Sony Pictures Releasing. La o dată ulterioară, filmul va fi difuzat și pe platforma de streaming Apple TV+.

Filmul va prezenta șase bătălii majore, printre care Toulon, Marengo, Austerlitz și Waterloo. De asemenea, filmul va include campaniile napoleoniene de invadarea Egiptului și Rusiei.

Joaquin Phoenix este cunoscut pentru rolurile sale din filmele ,,Gladiator” și ,,Her”. În 2020 a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor datorită prestației sale în filmul,,Joker”.

Napoleon Bonaparte a fost un comandant militar și împărat francez care a condus campanii de cucerire a Europei. Moștenirea sa politică și culturală dăinuie până în zilele noastre datorită reformelor sale liberale, dar și a războaielor sângeroase.

Citește și