- Subiectul filmului lui Winslet este deosebit de actual în momentul de față, cu controversata lege privind siguranța online care face titluri de primă pagină în timp ce trece prin parlament.
- „Cu toții ne facem griji – cel mai mic dintre ei urmează să împlinească nouă ani și îmi fac griji”, a declarat actrița.
- „Și cred că toată lumea, într-un fel, poate rezona cu această poveste, iar această idee rezonează cu majoritatea părinților de astăzi care au adolescenți – este incredibil de greu”.
În noul film al lui Kate Winslet, aceasta joacă rolul mamei unei adolescente – interpretată de propria fiică, Mia Threapleton – care se luptă cu probleme legate de ceea ce pare a fi o dependență de telefonul mobil.
„I Am Ruth” face parte dintr-o serie care este o antologie de programe dramatice conduse de femei, dezvoltate și scrise de regizorul Dominic Savage în colaborare cu actrița principală din fiecare film.
Subiectul filmului lui Winslet este deosebit de actual în momentul de față, cu referiri la controversata lege privind siguranța online.
Acesta are ca scop protejarea tinerilor în urma deceselor unor adolescenți, inclusiv a lui Molly Russell, care a murit după ce a vizionat conținuturi despre sinucidere și automutilare în 2017. La fel ca toți părinții, actrița își face griji cu privire la relația propriilor copii cu tehnologia.
„Cu toții ne facem griji – cel mai mic dintre ei urmează să împlinească nouă ani și îmi fac griji”, a declarat ea pentru Sky News. „Dar este foarte, foarte greu, nu-i așa, ca părinte? Să spui – Nu, nu poți avea asta, hei, nu te mai uita la asta, nu te uita la asta – pentru că o facem”.
„Social media m-a îngrijorat întotdeauna – cred că are beneficii extraordinare pentru unii oameni, dar trebuie să fii destul de robust, cred, pentru a ști cum să o folosești cu înțelepciune și cu atenție”.
Winslet crede că pandemia a exacerbat problemele care existau deja pentru copii. „Tinerii, cred că, în special din cauza COVID, au scăpat cu adevărat de sub control – singurătatea și nesiguranța și doar construirea unui nivel de bază al stimei de sine pentru atât de mulți dintre acești copii. În timpul COVID, acea stimă de sine pe care ei o căutau într-un fel sau altul aproape online, iar asta este disperat de trist”.
„Și cred că toată lumea, într-un fel, poate rezona cu această poveste, iar această idee rezonează cu majoritatea părinților de astăzi care au adolescenți – este incredibil de greu”.