• Krystyna Pyszková din Cehia a câștigat titlul de Miss World 2024 la Mumbai, India, depășind 111 concurente.
  • Concurenții au fost evaluați în diverse domenii precum fitness-ul, frumusețea și talentul, iar mai mulți au obținut locuri în top 40 în runde rapide.
  • Pyszková a subliniat în discursul său importanța eliminării stigmatizării menstruației și a pledat pentru normalizarea acestui subiect.

Depășindu-și 111 colege de titlu din întreaga lume, Krystyna Pyszková din Cehia a fost încoronată Miss World 2024 sâmbătă, la Mumbai, India, unde a avut loc anul acesta concursul internațional, scrie CNN.

De-a lungul unei serii de probe din timpul competiției preliminare a concursului, inclusiv fitness, frumusețe, talent și oratorie, mai multe concurente au obținut locuri „fast track” în top 40, o cohortă anunțată la începutul spectacolului.

De acolo, câmpul a fost rapid redus în primele 12 și apoi în primele opt, moment în care concurenții au participat la clasica rundă de întrebări și răspunsuri, abordând subiecte discutate la cel mai recent Summit G20. Solicitată să facă lumină asupra unei probleme care afectează în mod special îngrijirea sănătății femeilor, Pyszková, o studentă la drept și model în vârstă de 23 de ani, a vorbit despre eliminarea stigmatizării și rușinii din jurul menstruației, spunând că „a fi femeie este un dar” și că menstruația ar trebui. să nu fie un subiect tabu.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

După o tăietură finală, patru concurenți au fost lăsați să-și „propună scopul” (sau platforma filantropică) unui trio de moguli de afaceri de la „Shark Tank India”. Fiecare dintre acești patru finaliști a reprezentat o regiune diferită a lumii: Africa, America și Caraibe, Asia și Oceania și Europa.

Victoria lui Pyszková a venit în fața acestor trei secunde – Yasmina Zeytoun din Liban, Aché Abrahams din Trinidad și Tobago și Lesego Chombo din Botswana.

Miss World este considerată pe scară largă drept cel mai vechi concurs internațional de frumusețe, fondat pentru prima dată în Regatul Unit în 1951 ca un „concurs de bikini”. Poate că cei mai cunoscuți doi câștigători ai săi sunt ambii din India: actorii Aishwarya Rai Bachchan (Miss World 1994) și Priyanka Chopra Jonas (Miss World 2000). Chopra Jonas a apărut la concurs într-un mesaj video, aducând un om atât de proprietare Miss World, Julia Morley, cât și Nitei Ambani, câștigătoarea Premiului Umanitar al concursului.

Pyszková o înlocuiește pe Miss World, Karolina Bielawska, din Polonia, a cărei domnie datează din martie 2022.

Citește și