• Averea sa l-a plasat pe locul 1.210 în topul celor mai bogate persoane din lume.
  • Jay predă într-o clasă mult mai mare decât voi preda eu vreodată”, a spus Warren Buffett.
  • Muzica este ca și acțiunile, există lucrul cel mai la modă al momentului”, a declarat Jay-Z.

La mai puțin de patru ani după ce a devenit primul rapper miliardar, Jay-Z nu dă semne de încetinire, anunță CNBC. Averea netă a artistului este acum de 2,5 miliarde de dolari, potrivit celei mai recente estimări a Forbes.

Jay-Z a devenit primul miliardar al rap-ului în 2019, cu participații la șampania Armand de Brignac și la coniacul D’Usse, evaluate la acea vreme la peste 400 de milioane de dolari, precum și la diverse proprietăți de investiții în New York și Los Angeles.

Averea sa a crescut vertiginos în ultimii ani, în parte datorită creșterii companiei sale de divertisment Roc Nation, vânzării serviciului de streaming Tidal, precum și a numeroaselor investiții în companii, inclusiv Uber. Forbes i-a evaluat averea netă la 1,4 miliarde de dolari chiar anul trecut.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Chiar și într-un an fără turneu sau lansare de album, Jay-Z scoate milioane de euro din șampania Armand de Brignac și coniacul D’Usse”, se arată în raportul Forbes. Averea sa este suficientă pentru a-l plasa pe locul 1.210 în topul celor mai bogate persoane din lume, potrivit Forbes.

În 2010, într-o întâlnire cu legendarul investitor Warren Buffett, cu aproape un deceniu înainte de a deveni miliardar, Jay-Z a comparat abordarea sa față de cariera muzicală cu strategia Oracolului din Omaha de a investi doar în afaceri pe care le înțelege, mai degrabă decât în ceea ce este cel mai popular.

Muzica este ca și acțiunile, există lucrul cel mai la modă al momentului”, a declarat Jay-Z pentru Forbes la acea vreme. Oamenii au tendința de a lua decizii emoționale bazate pe asta. Ei nu rămân cu ceea ce știu”.

Acum, artistul s-a opus sentimentului comun din anii ’90 potrivit căruia muzicienii nu ar trebui să aspire să fie bogați. Aceasta a fost cea mai mare șmecherie din muzică pe care oamenii au reușit să o facă vreodată, să convingă artiștii că nu poți fi artist și să faci bani”, a spus el. Hip-hop-ul de la început a fost întotdeauna aspirațional. Întotdeauna a spart această idee că un artist nu se poate gândi și la bani.”

La finalul conversației lor, Buffett a spus că, în curând, tinerii îl vor căuta pe Jay-Z pentru sfaturi despre cum să facă bani. Jay predă într-o clasă mult mai mare decât voi preda eu vreodată”, a spus Buffett. Pentru un tânăr care crește, el este tipul de la care trebuie să învețe”.

Citește și: