- Festivalul aduce 12 documentare despre natură, majoritatea în premieră națională.
- Te vei bucura de 5 expoziții de fotografie pe toată durata evenimentului.
- Copiii participă gratuit la 4 ateliere organizate la Centrul Cultural Reduta.
- Gavin Thurston, cameraman BBC, vine la Brașov pentru un masterclass special.
- Documentarul „Ocean”, narat de Sir David Attenborough, se lansează în avanpremieră la BV.
LYNX Festival revine cu a treia ediție, la Brașov. Este singurul festival din România dedicat naturii prin film și fotografie. Timp de o săptămână, te vei bucura de documentare, expoziții și ateliere pregătite pentru toate vârstele. Totul se desfășoară la Centrul Cultural Reduta și Cinema City AFI dar trebuie să știi că locurile sunt limitate!
Advertisment
Ce găsim în cadrul ediției de anul acesta?
Matei Truța, director LYNX Festival și vicepreședinte Asociația România Sălbatică: „Avem 12 filme documentare despre natură, 5 expoziții, 4 invitați internaționali de valoare, două masterclass-uri pe tema filmului documentar și a poveștilor din culise, detalii tehnice despre realizare și un masterclass pe tema fotografiei.
Este un festival care apropie oamenii de natură, care promovează prin tot conținutul nostru, pe care îl oferim în mod gratuit publicului, ideea de conservare a naturii, ideea că facem parte din natură. Suntem un festival liniștit, așezat, în care frica de a arăta ceva nu este neapărat valabilă, pentru că toate activitățile noastre sunt făcute și plasate pe parcursul acelor șase zile, în așa fel încât cineva poate participa la toate proiecțiile.
Recomandări
Ieri a fost deschiderea, sălile sunt pline, astăzi am suplimentat cu niște locuri la toate proiecțiile din timpul festivalului, așa că îi așteptăm pe toți cei pasionați de fotografie în natură și film documentar să ni se alăture.
În seara asta avem două filme: de la ora șase vom vedea Intercarpathian Wild, un film documentar care ne arată cum România este una dintre țările cu cea mai mare concentrație de carnivore mari — râși, lupi și urși — și cum în Europa, inclusiv în România, există acea poveste de succes a reîntoarcerii zimbrului.
Iar de la ora 8 avem filmul „Bran, în umbra prădătorilor”, care ne arată, așa cum toți știm, emblematica poveste a castelului Bran. Este un film care ne arată viețuitoarele și bogăția biodiversității din jurul acestei construcții emblematice”.
Citește și