„Made in China”. O grădină zoologică a recunoscut că animalele sale vedetă nu sunt urși panda, ci câini pictați

O grădină zoologică din China a recunoscut că atracția sa principală pentru vizitatori, doi așa-numiți panda, sunt, de fapt, câini pictați. Câinii pufoși Chow Chow, pictați pentru a semăna cu animalul național iubit al țării, au fost văzuți într-un videoclip filmat de un vizitator la grădina zoologică din sudul provinciei Guangdong, scrie The Independent.

Videoclipul, postat luni pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, a devenit viral, fiind distribuit de peste 1,4 milioane de ori și apreciat de peste 725.000 de utilizatori.

Într-o fotografie distribuită de un alt utilizator pe rețelele de socializare, câinii alb-negru pot fi văzuți într-o incintă lângă o pancartă pe care scrie „câini pictați”.

După ce vizitatorii au făcut publică ideea pe rețelele de socializare, organizatorii au recunoscut că au pictat doi Chow Chows – o rasă de câini pufoși originară din nordul Chinei – cu semne de panda alb-negru. De atunci, vizitatorii și-au cerut banii înapoi pentru publicitate falsă.

Aceasta nu este prima dată când o grădină zoologică chineză induce în eroare vizitatorii cu pretenții de a găzdui panda.

În mai, NBC Newsa raportat că grădina zoologică Taizhou din provincia Jiangsu a pictat, de asemenea, câini Chow Chows. Reprezentanții grădinii zoologice au susținut inițial că animalele erau o rasă rară de „câini panda”, înainte de a admite că astfel de animale nu există. La momentul respectiv, oficialii grădinii zoologice au declarat presei de stat chineze că le-au făcut reclamă ca fiind „câini panda” și că nu au indus intenționat pe nimeni în eroare.

Când jurnaliștii i-au întrebat de ce au inventat ideea de „câini panda” pentru a-și acoperi urmele, un reprezentant al grădinii zoologice a explicat: „Nu există urși panda la grădina zoologică și am vrut să facem acest lucru”.

Exit mobile version