• McLaren Solus GT a câștigă cursa de la Goodwood Festival Speed Timed cu 45,3 de secunde.
  • Solus GT are un motor V10 de 5.2 litri și 829 de cai putere.
  • Greutatea vechicului este de doar 900 de kilograme și un pachetul aerodinamic extraordinar se combină cu grupul de propulsie pentru a oferi un nivel senzațional de performanță.

Goodwood pune frână festivalului vitezei până anul viitor, iar McLaren Solus GT a dominat festivalul la Speed ​​Timed cu cel mai bun timp 45,3 sec.Nu a fost însă suficient pentru a bate timpul record realizat de McMurtry Spéirling anul trecut, care a marcat 38,3 de secunde, scrie Inside Hook.

Solus GT este cel mai recent vehicul care face parte din seria „Ultimate a McLaren Automotive”, linia hiper-exclusivă de mașini sport care depășește limitele pe care le avea compania în ceea ce privește design-ul și performanța.

Bazat în mare parte pe conceptul „McLaren Ultimate Vision Gran Turismo” prezentat în jocul de curse Gran Turismo Sport de la Sony, Solus GT este o mașină sport cu un singur loc și tracțiune spate, propulsată de un motor V10 de 5,2 litri, montat central.  Vehiculul are 829 de cai putere, iar puterea este transmisă către partea din spate prin intermediul unei cutii de viteze  cu 7 trepte. Având în vedere că nu cântărește decât puțin peste 900 de kg, vehiculul este conceput pentru a „zbura”.

Recomandări

A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
AURORA BOREALĂ, VIZIBILĂ ÎN ROMÂNIA
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
CÂT TE COSTĂ CAFEAUA
TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL

Cât costă să conduci Solus GT

Cei dornici să se urce la volanul lui Solus GT vor trebui să se deplaseze la Centrul de Tehnologie McLaren din Woking pentru patru milioane de dolari Clienții care reușesc să prindă unul dintre cele 25 de locuri de pentru cursă vor avea parte de evenimente speciale pe circuit, împreună cu un echipament personalizat și un scaun turnat după forma lor specifică.

Citește și: