• „Au existat bariere rasiale și a fost o provocare să fii acceptat ca japonez”.
  • În timp ce unii au recunoscut victoria ei ca un „semn bun”, alții au spus că ea nu arată așa cum ar trebui o „Miss Japonia”.
  • Victoria ei vine la aproape 10 ani după ce Ariana Miyamoto a devenit prima femeie bi-rasială care a fost încoronată Miss Japonia în 2015.

„Au existat bariere rasiale și a fost o provocare să fii acceptat ca japonez” a spus Carolina Shiino plină de lacrimi într-o japoneză impecabilă, după ce luni a fost încoronată Miss Japonia, relatează BBC.

Modelul în vârstă de 26 de ani, care s-a născut în Ucraina, s-a mutat în Japonia la vârsta de cinci ani și a crescut la Nagoya. Ea este primul cetățean japonez naturalizat care a câștigat concursul, dar victoria ei a reaprins o dezbatere despre ce înseamnă să fii japonez.

În timp ce unii au recunoscut victoria ei ca un „semn bun”, alții au spus că ea nu arată așa cum ar trebui o „Miss Japonia”. Victoria ei vine la aproape 10 ani după ce Ariana Miyamoto a devenit prima femeie bi-rasială care a fost încoronată Miss Japonia în 2015.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
SÂMBĂTĂ VEZI FINALA EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Pe atunci, cu o mamă japoneză și un tată afro-american, victoria doamnei Miyamoto a ridicat semne de întrebare dacă o persoană de rasă mixtă ar trebui să fie eligibilă pentru a câștiga competiția. Acum, faptul că doamna Shiino nu are origini japoneze i-a supărat pe unii oameni pe rețelele de socializare.

Citește și