• Sandrine Rousseau: „Respectul depinde de lungimea părului?”  
  • Studiu: Fetițele de 11 ani nu sunt mulțumite de corpul lor.
  • Jumătate dintre copii sunt preocupați de nutriție.
  • Guvernul francez introduce cursuri de empatie în 1.000 de școli.

Ce e frumos și lui Dumnezeu îi place. Dar nu toți oamenii sunt aproape de Dumnezeu. Noua Miss Franța, Eve Gilles, e subiect de hate pe rețelele sociale, pe motiv că nu se conformnează așa-ziselor standarde de frumusețe.

Unii îi reproșează că nu are sâni, unii, că are părul scurt, unii că e anorexică, iar alții îi reproșează discursul woke. Iar juriul a fost cât se poate de exigent, pentru că a fost exclusiv feminin.

Sprijinul a venit de la politicienii francezi. Deputatul Fabien Roussel reproșează societății că nu acceptă că o femeie se poate defini prin ea însăși iar deputata Sandrine Rousseau se întreabă dacă respectul pentru femei depinde de lungimea părului.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Preocuparea pentru aspectul fizic apare la vârste din ce în ce mai fragede. Cele mai afectate sunt fetițele de 11 ani, care sunt predispuse depresiei până la vârsta de 14 ani, pentru că nu sunt mulțumite de corpul lor, arată un studiu din Lancet Psychiatry.

Ca să combată tendințele nocive, din ianuarie, ministerul Educației din Franța introduce cursuri de empatie în 1.000 de școli. Cursurile vor fi generalizate în toate școlile de la începutul anului școlar viitor.

Și rezoluțiile pentru noul an se schimbă în rândul copiilor. 70% dintre ei vor note mai bune la școală, iar cei între 15 și 18 ani sunt preocupați de nutriție și exerciții fizice.

Citește și