• Oppenheimer devine filmul biografic cu cele mai mari încasări la box office-ul mondial.
  • Oppenheimer, după doar 2 luni de la lansare are încasări de peste 912 milioane de dolari.
  • Bohemian Rhapsody axat pe Freddie Mercury şi trupa Queen are încasări de peste 910 milioane de dolari.

Oppenheimer devine filmul biografic cu cele mai mari încasări la box office-ul mondial. Filmul lui Christopher Nolan ajunge aproape de 1 miliard în doar două luni, depășind la acest capitol liderul de până acum, Bohemian Rhapsody.

Oppenheimer a depăşit multe filme, cu multe premii Oscar. În două luni după lansare, părintele bombei atomice a generat venituri de peste 912 milioane de dolari, potrivit Box Office Mojo.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

În timp ce Bohemian Rhapsody, axat pe Freddie Mercury şi trupa Queen, a încasat peste 910 milioane de dolari după lansarea din 2018. A fost ajutat considerabil de succesul său în circuitul premiilor, câştigând patru premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun actor pentru Rami Malek, două BAFTA şi două Globuri de Aur. 

Oppenheimer a beneficiat, fără îndoială de lansarea simultană cu Barbie, un succes şi mai mare de box-office, care se situează în prezent la 1,4 miliarde de dolari la nivel mondial. Înainte de Bohemian Rhapsody, cel mai de succes film biografic a fost American Sniper, despre trăgătorul de elită al armatei americane Chris Kyle cu încasări de peste 547 de milioane de dolari, lansat în 2014.

Apoi Discursul regelui, ce încasase peste 484 de milioane de dolari. Și comedia despre crimele de pe piaţa bursieră „The Wolf of Wall Street”, ce au avut încasări de peste 406 milioane de dolari.

Citește și: