• Rezultatele ar putea dura „câteva săptămâni”, iar o decizie privind necesitatea unei anchete va fi luată atunci când acestea vor fi cunoscute.
  • Familia lui O’Connor a anunțat vestea morții sale miercuri seară „cu mare tristețe”.
  • Pe covorul roșu pentru nominalizările la Mercury Prize, artista Jessie Ware a declarat pentru BBC că a fost un „deschizător de drumuri”.

Poliția a declarat că moartea lui Sinéad O’Connor nu este tratată ca fiind suspectă, în urma descoperirii cadavrului acesteia miercuri. Cântăreața și activista irlandeză, în vârstă de 56 de ani, cunoscută mai ales pentru piesa Nothing Compares 2 U, a fost găsită în locuința sa din Herne Hill, în sudul Londrei, informează BBC.

Poliția a declarat că aceasta „nu a reacționat” și „a fost declarată moartă la fața locului”. London Inner South Coroner’s Court a declarat că nu a fost indicată o cauză medicală a morții și că va fi efectuată o autopsie.

Rezultatele ar putea dura „câteva săptămâni”, iar o decizie privind necesitatea unei anchete va fi luată atunci când acestea vor fi cunoscute, a adăugat tribunalul, Familia lui O’Connor a anunțat vestea morții sale miercuri seară „cu mare tristețe”, precizând că „familia și prietenii ei sunt devastați”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Ea va fi amintită pentru numeroase declarații politice, inclusiv în 1992, când a rupt în mod controversat o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în timpul unei prestații la emisiunea americană Saturday Night Live. Distrugerea fotografiei, pe care a scos-o dintr-o ramă din casa mamei sale după moartea acesteia, a fost un protest împotriva abuzurilor sexuale asupra copiilor în Biserica Catolică.

Au curs omagii pentru artista premiată cu Brit și Grammy, inclusiv din partea cântăreței Annie Lennox , care a împărtășit un omagiu poetic adus lui O’Connor, numind-o „feroce și fragilă… impulsivă, îndrăzneață și frumoasă… cu o voce incredibilă”.

Cântăreața trupei The Pretenders, Chrissie Hynde, a declarat pentru BBC Radio 2: „Era o persoană foarte amuzantă, era foarte plăcut să stai cu ea. „Dar mereu încerca să stârnească agitația – a stârnit cu adevărat un cuib de viespi și [a fost] cu siguranță un unicat și un talent uriaș. Ea este fără îndoială într-un loc mai bun – așa că zboară, îngeraș dulce.”

Citește și