• Oppenheimer a dominat premiile BAFTA de duminică.
  • Oppenheimer a câștigat 7 premii, iar Poor Things, 5.
  • Andreea Cristea a fost singura româncă prezentă la eveniment.

Au avut baftă la premii. Premiile BAFTA, cele mai importante distincții cinematografice din Marea Britanie au fost înmânate la Londra. „Oppenheimer” a dominat ceremonia – a luat premiul pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, câștigat de Christopher Nolan, cea mai bună coloană sonoră și, cel mai bun actor în rol principal, pentru Cillian Murphy. Și Robert Downey Junior a câștigat un premiu, pentru cel mai bun actor în rol secundar. În total, filmul a obținut 7 premii.

Pe locul doi este „Poor Things” care a obținut 5 premii, inclusiv pentru cea mai bună actriță, obținut de Emma Stone, pentru design-ul de costume și efecte speciale.

Alte producții câștigătoare sunt „The Zone of Interest”, pentru cel mai bun film britanic, „20 de zile în Mariupol” pentru cel mai bun documentar iar „The Boy and The Heron” pentru cel mai bun film de animație.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Vedetele au strălucit pe covorul roșu, printre care și Andreea Cristea, singura româncă prezentă la premiile BAFTA. Ținuta ei a constat dintr-o rochie neagră din paiete și bijuterii prețioase.

Prințul William, președintele BAFTA, a venit singur la ceremonie, pentru că soția sa, prințesa Kate încă se recuperează după o operație recentă. William nu a ținut niciun discurs.

Citește și