• Participanții vor locui într-un habitat de 160 m pătrați. NASA: Sănătatea, comportamentul și performanța vor fi monitorizate.
  • Ei trebuie să aibă cel puțin 1000 de ore ca pilot de aeronave. Aceștia sunt întrebați de experiența cu izolarea și claustrophobia.
  • Compania japonezp Astroscale a lansat o sondă pe orbita Pământului. Sonda trebuie să găsească și să analizeze rămășițele unei rachete.

Plec departe, plec pe Marte. Nu chiar, dar pe-aproape. NASA caută patru fani ai planetei Marte, ca să participe la o simulare a planetei roșii, timp de un an. Participanții la programul „Crew Health and Performance Exploration Analog” vor locui într-un habitat de 160 de metri pătrați, numit Mars Dune Alpha, cu resurse limitate și se vor confrunta cu probleme specifice unei astfel de misiuni.

Vor face plimbări spațiale simulate iar sănătatea lor fizică, comportamentul și performanța vor fi monitorizate, spune NASA. Candidații trebuie să fie cetățeni americani între 30 și 55 de ani, sănătoși, nefumători și fără antecedente penale. Pe lângă asta trebuie să aibă cel puțin 1000 de ore ca pilot de aeronave sau pregătire de ofițer militar.

Întrebările de aplicare sunt legate de dietă, sănătatea stomacului și experiența cu izolarea și claustrofobia, printre altele. „Cum ați gestionat izolarea COVID?”, este una dintre întrebări. Procesul de selecție durează 14 luni, iar prima misiune a început deja vara trecută.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Între timp, Japonia a lansat o sondă pe orbita Pământului. Misiunea denumită „Active Debris Removal” este să găsească și să analizeze rămășițele unei rachete japoneze care plutesc în spațiu de 15 ani, spune compania privată Astroscale.

Citește și