• NASA te invită să experimentezi viața pe Marte într-un habitat simulat timp de 1 an.
  • Trebuie să ai între 30 și 55 de ani și să fii cetățean sau rezident permanent al SUA.
  • Trebuie să nu fumezi, să vorbești engleza, să ai diplomă de master în domeniul științific.

Ai visat vreodată să trăiești pe Marte? Ei bine NASA te invită să experimentezi viața pe Planeta Roșie, într-un habitat simulat. Timp de un an, ai de făcut tot felul de activități, dar ai și condiții.

Care sunt condițiile?

Vei trăi în condiții care imită cele de pe Marte, iar NASA vrea să vadă dacă te descurci. Locul în care vei sta are tot ce-ți trebuie: spații private, zone comune, și chiar o bucătărie. Trebuie să ai între 30 și 55 de ani și să fii cetățean sau rezident permanent al SUA. Să nu fumezi și să vorbești bine engleza. De asemenea, trebuie să ai o diplomă de master într-un domeniu științific cum ar fi: ingineria, matematica sau biologia, fizică sau informatică de la o instituție acreditată și cel puțin doi ani de experiență profesională sau o mie de ore de pilotare a unei aeronave. Așa că: dacă ești pregătit pentru aventuri spațiale, să știi că termenul limită pentru a-ți aplica dosarul e 2 aprilie.

Japonia vrea să trimită un satelit de lemn în spațiu

Japonia se pregătește vara asta să lanseze primul satelit din lemn, LignoSat, pentru a lupta împotriva poluării spațiale. Sonda este concepută să orbiteze în jurul Pământului și să combată particulele dăunătoare de aluminiu emise de sateliții din spațiu. Oamenii de știință de la Universitatea din Kyoto și compania forestieră Sumitomo Forestry au dezvoltat această tehnologie pentru a testa viabilitatea materialelor biodegradabile în construcția sateliților, oferind o alternativă ecologică la metalele utilizate în prezent. S-au făcut și teste și aparent lemnul este foarte rezistent la condițiile spațiale.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Citește și